Jelenlegi hely

Vadregényes Dalmácia – Murter

Vadregényes  Dalmácia – Murter

Horvátország sok magyar turista kedvelt úti célja, több okból is. A legfőbb érv szomszédunk mellett, hogy itt van a közelben, így a tengert előnyben részesítők viszonylag rövid utazást követően elérhetik az áhított beachet. Nos, aki hajlandó kissé távolabb is autózni Rijekánál, azok utazzanak a Zadar és Sibenik között található Murter szigetére. A kis sziget – amely négyszáz kilométerre fekszik Zágrábtól, hétszázra Budapesttől – egy kedves híddal kapcsolódik a szárazföldhöz.

Vadregényes  Dalmácia – MurterVadregényes  Dalmácia – MurterA pompás dalmát vidék itt is visszaköszön, magas fehér sziklák, kristálytiszta tenger, a Kornati szigetcsoport a közelben, melyek mindegyike potenciális célpont lehet egy kiránduláshoz. Érdemes felmászni a Murter városka melletti magas dombokra, mert fantasztikus panoráma tárul a bátor túrázó elé. Azonban ajánlatos óvatosnak lenni, mert az utat érdes sziklák övezik. Ennek magyarázata, hogy a helyiek a köveket kb. 40 cm-es falakba rakják, hogy alóla termőföldet nyerjenek.

Vadregényes  Dalmácia – MurterS ha már túra. Mindenképpen keressék föl a közeli Krka Nemzeti Parkot, amelynek vízesései csodálatos élményekkel gazdagíthatják az oda utazókat. Aki kíváncsi a víz alatti világra, vásároljon búvárszemüveget, a látvány mindenképpen megéri a csekély beruházást.
A dalmát konyhát sem illik kihagyni, mennyei lakoma a roston sült hal és kagyló! Utána bizonyára jól fog esni a horvát fügebor, esetleg a füge- vagy rozmaringpálinka, de aki a sörökre esküszik, annak sem kell csalódnia a horvát nedűkben. Desszertnek a fagylaltot érdemes kipróbálni. Magyar szemnek szokatlan méretű gombócokkal lepik meg errefelé az édesszájúakat.

 

 

 

 

 

További cikkek hasonló témában

Alpesi síelés Karintiában:

sok hó és még több napsütés! Katintia téli kínálata magával...

Könnyed téli élmények Ausztriában

Az Ausztriába érkező üdülővendégek egyre nagyobb része teszi félre...

Velencei karnevál

Velence gyönyörű. Télen, nyáron, tavasszal, ősszel, esőben, netán...