Jelenlegi hely

Utazási tippek

Utazási tippek

Véget ért a nyár, de sokunknak csak most kezdődik a vakáció. Szerencsére mind külföldön, mind belföldön van miért útrakelni akkor is, ha már nem tombol a nyár, és nincsenek hatalmas tömegek a vízparton. Hova menjünk, ha itt az ősz?

Utazási tippek
Az ősz új lehetőségek tárházát jelenti, ilyenkor végre mehetünk hosszú túrákra, több órás városnézésre - ezek ugyebár a 40 fokos nyári melegben nem olyan csábító programok. Lássuk, hogy hazánkban, illetve külföldön milyen lehetőségek várnak ránk a kellemes őszi időben.

Belföld
Rengeteg érv szól egy itthoni őszi utazás mellett. Ilyenkor szinte minden szálloda visszavesz áraiból, így szerencsés esetben akár másfélszer-kétszer annyi időt is eltölthetünk pihenéssel ugyanakkora összegből, mintha azt július-augusztusban tennénk. A lassan elnéptelenedő nyaralóhelyek egyeseknek a valódi kikapcsolódás zálogát jelentik, hiszen nem mindannyian rajongunk a tömött éttermekért vagy a gyerekzsivajtól hangos strandokért.

Azt hihetnénk, a Balatonon agusztus végére minden vendéglátó lehúzza a rolót.

Utazási tippekTermészetesen az enyhülő időjárásnak is megvannak az előnyei: 40 fokos kánikulában csak kevesen szeretnek túrabakancsot húzni, az indián nyár azonban ideális hőmérsékletet biztosít a kiránduláshoz. A rozsdaszínekben pompázó erdők a megrögzött városlakókat is kicsábítják a természetbe. Az ősz egyben a szüret időszaka is, mely hatalmas ünnep valamennyi borvidéken. Számos program kapcsolódik országszerte ez időtájt hozzá, amiért érdemes későbbre halasztani a nyár végére tervezett utazást. ég egy darabig bemerészkedhetünk kedvenc tavunkba is, akkor sem kell lemondanunk a víz adta örömökről, ha hűvösebbre fordul az idő: a meleg gyógyvizek és a wellness szállodák gondoskodnak a víz szerelmeseiről a hidegebb hónapokban is. Bármerre is induljunk, országszerte találunk majd igényeinknek megfelelő termálhotelt: Hévíz, Harkány vagy Bükkfürdő legtöbb szálláshelyén már az utószezonnak megfelelő árakkal várják a kikapcsolódásra vágyókat.

Külföld
Persze nem mindenki örül a hulló leveleknek, a napfény és a tenger szerelmesei a szezon meghosszabbítására indulnak ilyenkor dél felé. A Mediterráneumban még tombol a nyár, október közepéig kellemesen a hőmérséklet, és egyes országokban még ekkor is bátran belemehetünk a tengerbe. Ha elég rugalmasak vagyunk, a last minute utazások segítségével szinte baráti árakon utazhatunk Görögországba, Horvátországba, Olaszországba, Portugáliába vagy akár Egyiptomba is.
 
<$707$>
Az adriai tengerpart kiváló úticélja lehet egy spontán kiruccanásnak is. Leautózhatunk akár egy hétvégére is Dalmáciába, még a hotelfoglalással sem kell bajlódnunk, ebben az időszakban 10-20 euróért könnyen találhatunk magunknak szállást. Az előbbre látóknak, főleg ha hosszabb időt akarnak eltölteni a térségben, érdemes az interneten barangolniuk – hihetetlen árakért, egy hétre 20 ezer forint alatt választhatnak számos desztináció közül.

Ha nem érjük be egy egyszerű pihenéssel, válasszuk ekkor úticélunknak Egyiptomot. A Vörös-tenger a búvárkodás igazi fellegvára, 100 ezer forintból a szálloda kifizetése után még egy próbamerülésre is futja, ha most ismerkednénk a víz alatti világgal. Több magyar búvárközpont munkatársai segítik a búvárokat a legkiválóbb merülőhelyeken: Hurghadában, Sharm el-Sheikhben és Dahabban.

 Szállás ajánlatokat a
Hotelscombined oldalán találhat.
  

További cikkek hasonló témában

Majerik Hotel*** - Hévíz város szívében a Gyógytó közelében

Majerik Hotel*** Hévíz belvárosában, 100 m-re a világhírű Gyógytó...

Téli varázslat Villachban

Aki a téli üdülés alkalmával egyszerre szeretné kiélvezni a...

London, a multikulturális főváros

Anglia fővárosa, London, a világ egyik politikai, pénzügyi és...

Úti tippek nyaraláshoz

Erre figyeljünk, hogy gondtalan legyen a családi pihenés!