Jelenlegi hely

újdonságok a síelés szerelmeseinek

újdonságok a síelés szerelmeseinek

Ausztria nemcsak a síelés rajongóinak tartogat rengeteg meglepetést, de a téli élmények kedvelőit is számos újdonsággal várja.

Téli újdonságok Tirolban

A tiroli síterületek és szálláshelyek érdekes, vonzó és izgalmas újdonságokkal csábítanak felüdülésre. A szállodák területén főleg a luxuskategóriában történt sok változás.

Luxushotel és síkunyhó

A Hochzillertal síterepen az idei téli szezonban nyitja meg kapuit a Wedelhütte luxushotel, amelyhez saját síkunyhó is tartozik. A síterület legmagasabb pontján, 2350 méter magasan, a Wimbachkopf és a Marchkopf között várja a vendégeket az ötcsillagos kényelmet kínáló szálloda, amely egyedülálló fekvésének és különleges lakosztályainak köszönhetően összetéveszthetetlen. A vendégek már ébredéskor a Zillertali-Alpok hófödte, ragyogó hegycsúcsaiban gyönyörködhetnek, a szobába áramló friss hegyi levegő pedig a szabadba csábít. A Wedelhüttében töltött üdülést az exkluzív ételek és kulináris élmények teszik teljessé. A Premium Wedler Lounge kínálatában regionális termékekből készített, rafinált ínyencségek egész sora szerepel. A síkunyhóban nagyszerű főtt marhafartő és a tágas, napsütötte terasz csábít pihenőre.


A világ legnagyobb hóágyúja
újdonságok a síelés szerelmeseinek

A Pitztali-gleccseren, 2840 méter magasan található vadonatúj építmény nem más, mint egy „snowmaker”, amelyből a világon mindössze kettő létezik. A „snowmaker” tulajdonképpen egy óriási hóágyú, amely képes akár 30 °C-ban is havat előállítani. Úgy működik, mint egy jéggép: a vízzel telt tartályban kialakított nyomáskülönbségnek köszönhetően a víz egy része víz-jégkristály eleggyé alakul át. Egy másik tartályban elválasztják egymástól a vizet és a hókristályokat. Ezzel a módszerrel naponta 940 m³ havat tudnak előállítani – mindezt kémiai adalék anyagok hozzáadása nélkül és a külső hőmérséklettől függetlenül. A „snowmaker” a hatszemélyes Gletschersee ülőfelvonónál található 90 méter hosszú és 20 méter széles sípályához termel havat, és biztosít ezáltal működő síterepet már a szezon kezdetétől, vagyis szeptembertől fogva. Zermatt mellett Pitztal az első olyan síterepe az Alpoknak, amely vásárolt egy „snowmakert” a műhó előállításához.

Megnyitják az új Rendl-felvonót

2009 májusában kezdték meg az új Rendl-felvonó építési munkálatait, és az új sílift már a 2009/2010-es téli szezon kezdetén megkezdi működését. A völgyállomás modern, átlátszó épületét közelebb helyezték az állomáshoz. A nyolcszemélyes, ülésfűtéssel felszerelt felvonó óránként 2000 személy szállítására képes. A felvonó a hegyállomásra mindössze hét és fél perc alatt ér fel. Az üdülővendégek St. Anton am Arlbergben reggeltől estig folyamatosan síelhetnek anélkül, hogy kétszer ugyanazon a sípályán csúsznának le. A régió az idei télen is nagyszerű családi ajánlatokkal várja a vendégeket. A 2002 után született gyermekeknek mindössze 10 euróba kerül a síbérlet. A „hóember”-síbérlet az egész szezonban és a sírégió mind a 83 felvonójára érvényes.Ingyenes síoktatás a gyermekeknek a Silberregion Karwendel síterepen

újdonságok a síelés szerelmeseinek

Mivel az elmúlt szezonban olyan nagy népszerűségnek örvendett, a régió idén is megismétli a nagyszerű akciót: a Silberregion Karwendel síterepen ingyenes a síoktatás a gyermekeknek. Azoknak a gyermekeknek, akik legalább egy hetet töltenek családjukkal a régióban, ingyenes a síoktatás a családi síterepeken, és természetesen a sífelszerelés kölcsönzése és a kezdőfelvonókra szóló síbérlet is. Az ajánlatcsomag 4-től 12 éves korig vehető igénybe, 2009. december 19. és 26., 2010. január 2. és 13., valamint február 20. és április 4. között.

További cikkek hasonló témában

Savaria, a Nyugat királynője

Szombathely (latinul Savaria) Magyarország legrégibb alapítású...

Ötcsillagos wellness élmények Hévízen

Minden évszakban, minden korosztály számára egészségorientált...

Luxus wellness és selfness az ABACUS-ban

Egyre többeknek válik az életük részévé, hogy a nyaralás mellett...