Jelenlegi hely

Télisportok

Télisportok

A hideg beköszöntével nemcsak a kandallóban lesz meleg, hanem a télsportokat kedvelők szívében is. Erre azonban egyre többféle lehetőség van: a síelés mellett, snowboardozni, curlingezni vagy akár szánkózni is lehet. Szerencsénkre azonban manapság már nem kell messzire mennünk, hiszen használható hóra hazánkban is lelhetünk, de ha komolyabb pályákra vágyunk, néhány órás autózás után az is megtalálhatjuk Szlovákiában, Ausztriában és szlovéniában…

<$496$>Talán a síelés az a sport, ami szinte kortól független, hiszen alig három éves kortól kezdve, aggastyánok is róhatják a hegyeket. A síelés kezdő nehézségein való túljutás tehát sokkal inkább elhatározás és elszántság kérdése, semmint az életkoré. Az első sí óra azonban nem okoz frenetikus élményt, hiszen kezdőként időbe telik, amik a sífelszereléssel komolyabb barátságot kötünk. Hosszú folyamat, amíg az egyik szintről, a másikra lépünk, de megéri. A nehézségekkor pedig, gyönyörködhetünk a tájban, és magunkba szívhatjuk az oxigénben dús levegőt. A snowboard ezzel ellentétben sokkal gyorsabban és könnyebben tanulható, és talán kevésbé balesetveszélyes, a síelésnél, de itt is figyelnünk kell a megfelelő felszerelésre.

TélisportokA sí nagyon jó sport, kalóriaégetésben jeles, hiszen erősen állóképességet igénylő, így fontos az előedzettség, például futással, bringázással stb. De ne feledjük a bemelegítést! A síelés azonban komolyan igénybe veheti a térd- illetve csípő ízületeket is, így ha fájdalmat érzünk azon a területen, inkább hagyjuk abba. Figyelnünk kell a megfelelő sífelszerelésre is, hiszen a jó minőségű biztonsági kötések és a bokát szorosan körülfogó sícipők sem tudják egy esetleges esésnél 100%-osan kiküszöbölni a sérüléseket. A síléc természetes velejárója pedig, hogy hosszcsökkenésének oka, hogy könnyebben irányítható és forgatható legyen. Manapság pedig a gyártók egyre több léctípussal rukkolnak elő.  Kezdőknek általában könnyű felépítésű lécek ajánlottak!

Elengedhetetlen a megfelelő ruházat, aminek nemcsak melegnek kell lennie, hanem roppant vízállónak és légáteresztőnek, legfőképpen a kezdőknél, hiszen olykor-olykor az eséssel is számolniuk kell. A síruha azonban mindig követi a divatot, így öltözködésben akkor is tökéletesen a trendnek megfelelően nézhetünk ki!

További cikkek hasonló témában

Adventi vásár a Bazilikánál a Samsung támogatásával

Advent első vasárnapján a belváros szívében, a Bazilikánál...

Utazz olcsón, vásárolj okosan!

- a repülőjegyek 8 héttel az utazás előtt a legolcsóbbak

A mennydörgő víz legendája

A Niagara, vagy más néven Mennydörgő Víz nevet az indiánok adták...

Kényelem és elegancia kedvező áron

Kifejezetten tesztelési céllal érkeztünk a panzióba, egy hosszú...