Jelenlegi hely

Szilveszteri utazás külföldön

Szilveszteri utazás külföldön

Még a legkevésbé hagyományos szilveszteri parti is unalmasnak tűnhet a sokadik alkalom után. Malac, pezsgő, konfetti és trombitaszó… lássunk most valami izgalmasabbat!

Képzeletbeli körutunk során bepillantást nyerhetünk különböző kultúrák December 31-i ünnepeibe.

Szilveszteri utazás külföldönAkik nem akarnak órákat tölteni a zsúfolt reptereken utazásuk alatt, kellemes kirándulást tehetnek Erdélybe. Kalandvágyóknak a tűzkerék-eresztés jelent izgalmakat: ez egy szalmából és fából készült tákolmány, amit meggyújtanak és legurítanak a domboldalon. Az éjszaka egy kis időjóslásra is alkalmas: hámozzunk meg egy hagymát, tizenkét rétegét sózzuk meg, majd reggelig hagyjuk állni. A rétegek az év hónapjait jelképezik. Ahol elolvad a só, ott esős idő várható.

Pikánsabb kalandokért Tirolba érdemes utazni. A legenda szerint azoknak a férfiaknak akik meztelenül megrázzák egy almafát, nem lesz gondjuk a következő évben. Nászutasoknak kötelező!

<$885$>Bécs szintén jó célpontja a
rövidebb utaknak. A legnagyobb Szilveszteri látványosság itt a
Silvesterpfad – egy ösvény, amelyik a város kis utcái között kanyarog.
Az ösvény mentén puncsot és egyéb kulináris specialitásokat kínálnak,
azokat pedig, akiknek az este túl jól sikerült egy különleges józanító
reggelivel várják.

Klasszikus és meghitt az év utolsó éjszakája Prágában. A cseh fővárosban a Szilveszter egy romantikus éjszakát, hömpölygő tömeget és tűzijátékot jelent.

Egy kis pihenésért bölcs dolog Krakkót választani. Lengyelország fővárosa Közép-Európa éke: A Wawel, a királyi palota és környéke díszben pompázik, a Kazimierzben, a hajdani zsidónegyedben pedig grogot és egyéb finomságokat szolgálnak fel.  Szilveszteri utazás külföldön

A partik legnagyobb kedvelői Berlinbe utaznak egy kis jókedvért. A legnagyobb ünneplés a Strasse des 17. Juni és a Brandenburgi Kapu között zajlik. Minden megvan itt, ami egy hatalmas buli kelléke: büfé, dj-k, lézer-showk és a legnagyobb sztárok legjobb zenéi.

Oroszországban a babonák játsszák a fő szerepet. Moszkvában
az utolsó éjszaka a hatalmas családé: barátok és rokonok ülnek le a
jolka, a szilveszteri fenyő köré és megkóstolják a változatos menüt:
krumplisalátát, hagymás heringet és persze a vodkát.

Megcsókolni egy bobby-t szilveszterkor szerencsét hoz egész évre. De nem csak a legenda bebizonyítása végett érdemes Londonba utazni: a brit főváros tűzijátéka talán a legszebb ünnepek egyike. Ennek központja a London Eye a fények pedig a Temze felszínén tükröződnek.Szilveszteri utazás külföldön

A Thaiföldi ünnep nagyon hasonlít az Európaihoz. Nem csoda, a turisták elözönlik a szállodákat ilyenkor. Az egyetlen különbség a hőmérséklet: 25-30 fok – ideális arra, hogy a tengerben várjuk be az éjfélt.

A Times Square New Year’s Eve Ball egyike a leghíresebb attrakcióknak ezen az estén. Ez egy hatalmas, lassan ereszkedő kristálygömb, amelyik különböző színekben világít. New York hömpölygő tömege és csodás tűzijátéka megéri a fáradságot, hogy átrepüljük az Atlanti-óceánt.

Szilveszteri utazás külföldön A szürke és zsúfolt fővárosból elmenekülni és külföldön tölteni a szilvesztert rengeteg kalandot jelent. Azonban a külföldi utazás nem az egyetlen módja annak, hogy túléljük a pityókás barátok invázióját, néhány pihentető napot Magyarországon is eltölthetünk, például egy kis házban az erdő közepén.

További cikkek hasonló témában

Bécs – 2011 ősz

A Bécsi Szépművészeti Múzeum egyik aktuális kiállítása a hideg...

Sirocave Barlang Apartmanok

A SIROCAVE barlangban apartmanok tulajdonképpen semmihez sem...

Télből a nyárba

Aki teheti, szívesen utazik el a téli hónapokban Magyarországról...

Úti tippek nyaraláshoz

Erre figyeljünk, hogy gondtalan legyen a családi pihenés!