Jelenlegi hely

Síszezon - balesetbiztosítás

Síszezon - balesetbiztosítás

A hegyi mentők jelentései igazolják, hogy télen a Magas-Tátrában könnyen pórul járhatnak a figyelmetlen turisták, vagy a síelők.

A síszezon beköszöntével a megfelelő balesetbiztosításra is gondolni kell, erre hazai és külföldi síelés során egyaránt szükség lehet. Teljesen mindegy, mennyi időre mennek síelni. Ha nem kötöttek megfelelő biztosítást, és a pályán eltörik a lábukat, a helyszínre kiszálló mentők költségeit saját zsebből kell kifizetni.Síszezon - balesetbiztosítás

Egyre többen veszik komolyan a külföldi sípályán bevált szabályokat, azaz a bukósisak használatát, ami valóban életet menthet. Azt már sokkal kevesebben tudják viszont szem előtt tartani, hogy síelés alatt ne látogassák túl gyakran a hüttéket, ahol azokat a finom snapszokat és Glühweinokat mérik. Sajnos azonban ezek hatása nélkül is megeshet a baj, történhet baleset, amelyen utólag egy befizetett utas- és balesetbiztosítás már nem segíthet, de az anyagi csődtől még megmenthet bennünket. Erre viszont persze még indulás előtt gondolni kell.

Ha személyesen fizetitek, vagy fizettétek be a síút költségét az utazási irodában, természetesen ott is megköthetitek helyben az "Utasbiztosítás sízőknek és a téli sportok kedvelőinek" címet viselő balesetbiztosítást. De akkor sincs semmi baj, ha elmulasztottátok, vagy elfelejtettétek, mert ma már otthon, online is szerződést köthettek pár kattintással. Az árkalkulátorral könnyen kiszámolhatjátok, mennyit kell szánnotok a biztonságotokra, és higgyétek el, a pár ezer forint megéri, hiszen soha nem lehet tudni, mikor jön jól, hogy külföldön a biztosításért cserébe átvállalják a sérüléssel járó tennivalókat és költségeket.

Kéz- és lábtörés nélküli síelést kívánunk, ne forduljon ilyesmi elő, de ha mégis, úgy például a biztosító megszervezi a leghatékonyabb segítséget, ha a sípályán keresni vagy menteni kell, majd el is szállít a legközelebbi kórházig. Ha kell, haza is hoznak - de még a családtagjaidat is - és a kocsidat is házhoz szállítják, ha úgy hozza az élet. Akinek drága sífelszerelése van, az még poggyászbiztosítást is köthet. Higgyétek el, ezek tudatában megfáradt síelőként sokkal nyugodtabban tudjátok kortyolgatni a fűszeres forralt bort a hegyi büfében.

További cikkek hasonló témában

Alpok–Adria túraút

Határtalan túrázás az örök hó birodalmától a tengerig.

Vadonatúj természeti élmények

Zipline, függőhíd vagy kerékpározás? Stájerországban minden...

Nyaraljunk Gran Canarian

Akik megelégelték a hűvös, borongós időt és forró napsütésre...

Így tervezd meg költséghatékonyan a nyaralásodat

Jobb egyszer látni, mint százszor hallani - mondja egy bölcs...