Jelenlegi hely

London, a multikulturális főváros

London, a multikulturális főváros

Anglia fővárosa, London, a világ egyik politikai, pénzügyi és kulturális központja, egyben az Európai Unió legnépesebb városa. 2005-ben Londont választották a 2012-es nyári olimpiai játékok színhelyének, így ez lesz az első város, ahol harmadszor is megrendezik a neves sporteseményt.

Ma Nagy-London a belvárosból és 32 kerületből áll. A legjelentősebb központ Westminster, itt található a West End, London legfontosabb kulturális, szórakoztatóipari és bevásárlónegyede, itt található a pénzügyi intézmények kivételével a legtöbb, a városban található cég székhelye és az Egyesült Királyság kormányzati épületei.

TOP 10 LÁTNIVALÓ

London, a multikulturális fővárosTower Bridge (Tower-híd)
London egyik jelképe, amely tulajdonképpen kettős híd: az alsó híd felnyitható, alatta tengerjáró hajók is elférnek. Eközben a gyalogosok a 43 méter magas felső hídsoron is közlekedhetnek. 1894-ben a Tower-híd volt a legnagyobb felnyitható híd a világon.

St. Paul s Cathedral (Szt. Pál-székesegyház)
A St Paul s Cathedral Európa ötödik legnagyobb temploma, mely némileg a római Szt. Péter-székesegyházra emlékeztet. Helyén már évszázadokkal a Wren-féle újjáépítése előtt is katedrális állt.

Clock tower (Big Ben)
A 96 méter magas Óratorony a Parlament legismertebb épülete és mára London jelképévé vált. A Big Ben nem a toronynak vagy az óráknak a neve, hanem a több, mint 13,5 tonnás harangé (eredeti nevén Great London, a multikulturális fővárosBell), amely az órákat üti.

Westminster Abbey (Westminster-apátság)
Az apátság Nagy-Britannia uralkodóinak koronázó temploma és számos királyi esemény színhelye. Ezen a helyen koronázták angol királlyá Hódító Vilmost 1066-ban és azóta valamennyi uralkodót, legutóbb 1953. június 2-án II. Erzsébetet.

Madame Tussauds (Madame Tussaud Panoptikuma)
A híres viaszbábuk sok évi vándorlás után 1835-ben találtak otthonra Londonban, és Madame Tussaud a Baker Streeten megnyitotta első állandó kiállítását. A gyűjtemény 1884-ben költözött jelenlegi helyére, a Marylebone Roadra, és megbecsültségét mutatja, hogy mára az Angol Örökség részévé nyilvánították.

Millennium Bridge (Milleniumi híd)
A Millennium Bridge London első gyalogos függőhídja, amely a Southwark Bridge, valamint a Blackfiars Bridge között, a Bankside és a City városrészeket köti össze a Temze felett kecsesen átívelve. Ez az első új építésű híd Londonban a Tower Bridge 1894-es átadását követően.

Trafalgar Square (Trafalgar tér)
Talán a világ egyik legismertebb, állandóan nyüzsgő tere, amely a londoniak számára mindennapi találkozó hely, helyet ad sok jeles nap (Karácsony, Újév) és győztes sportesemény ünneplésének, valamint számtalan London, a multikulturális fővárospolitikai rendezvénynek is.

Windsor Castle (Windsor Kastély)
A Windsor Castle a világ legnagyobb (45.000 m2-es), és Anglia legrégebbi lakott, leghíresebb kastélya, melynek története Hódító Vilmosig nyúlik vissza. A Buckingham Palace, és az edinburgh-i Holyrood Palace mellett a Windsor Castle is az angol királyi család hivatalos rezidenciájának számít.

Queens House (Királynő Háza)
Anglia első klasszicista épülete – 1638-ban készült el Inigo Jones tervei alapján. Jelenleg a Nemzeti Tengerészeti Múzeum része.

Forrás: londonkalauz.hu

További cikkek hasonló témában

Hotel Orchidea Tengelic

Szállás félpanzióval, fedett gyógyvizes fürdő használattal, már...

A visszaszámlálás megkezdődött

A visszaszámlálás már folyik, és az idő Schladmingban gyorsan...

London, a multikulturális főváros

Anglia fővárosa, London, a világ egyik politikai, pénzügyi és...

Ramsau am Dachstein – az erő forrása

Varázslatos csúcshódítások, lélegzetelállító kilátások, vidám...