Jelenlegi hely

Gyógyító élmény a Zsóryban!

Gyógyító élmény a Zsóryban!

Szép környezetben, új, a pihenést elősegítő szolgáltatásokkal várja a fürdőzőket a teljesen megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesden.

Gyógyító élmény a Zsóryban!Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos gyógyüdülőhellyel várja a gyógyulni, pihenni vágyó vendégeket. Így a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is jelentős szerepet játszik hazánk gyógyturizmusában.

A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdőben a kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában, amelyet 1968-ban hivatalosan is gyógyvízzé minősítettek. Ez a víz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére.

Dél-Borsod, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az észak-magyarországi régió egyik legjelentősebb fürdőjében 2011. júliusával új időszámítás kezdődött. A fürdő- illetve a városvezetés az előző esztendőkben már több ízben hajtott végre nagy volumenű fejlesztéseket a közkedvelt, a gyógyvízéről híres fürdőben.

Gyógyító élmény a Zsóryban!Az elmúlt évben pedig folytatták a Zsóry Lajos nevét viselő létesítmény modernizációját, amely keretében a fürdő gyógyfürdői jellegét kiegészítve újabb élményelemekkel, szolgáltatásokkal bővítették ki a kínálatot.

Ez alkalommal Mezőkövesd Város Önkormányzatának „A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes pályázata révén mintegy 1,2 milliárd forint összértékű komplex beruházás valósult meg a fürdőben. A fejlesztés keretében új, korszerű, a fürdőzők minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal bővült Mezőkövesd strandja.

A pályázati forrásból megvalósuló beruházás révén megépült egy közel 700 m2-es wellness és szaunarészleg, amely különböző szolgáltatásokat kínál majd a felfrissülni vágyóknak.

Gyógyító élmény a Zsóryban!A wellness részleg mellett két, impozáns gyermekmedencével is kibővült a fürdő, amely mellett egy játszósarkot is kialakítottak, hogy a gyermekek felhőtlenül, felszabadultan tudjanak játszani. Új szolgáltatásként jelenik meg a gyermekmegőrző, amely segíti a szülők nyugodt pihenését, míg gyermekeik biztonságban, modern környezetben, felügyelet mellett lubickolhatnak.

Az elmúlt esztendőben a fürdőzők örömére megújult a régi, meszes falu ikermedence, amely teljesen új és korszerű, új szórakozási elemeket tartalmazó külsőt kapott. Az új szolgáltatások mellett a strand vezetői nagy hangsúlyt fektettek a beruházás megtervezésekor a komfortosságra, a minél gyorsabb kiszolgálásra. Ezt a célt szolgálja az öltözők építése, amely keretében nagy mértékben megnőtt a strand öltözőinek befogadóképessége.

Gyógyító élmény a Zsóryban!A megvalósult fejlesztések következtében egy teljesen új arculatú, komfortos, a nyugodt pihenést jelentő szolgáltatásokat vehetnek igénybe a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe ellátogatók.

Pihenjen Ön is gyermek- és családbarát környezetben, miközben a szolgáltatások széles tárházát próbálhatja ki!

Látogasson el a megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe!


Forrás: Mezőkövesdi Média Kht.

További cikkek hasonló témában

Csodás kilátások

Ausztria / Karintia / Villachi-síhegyek: Télen bizony gyakran...

Arlberg – az alpesi síelés bölcsője

A legendás síterep egyedülálló téli élményeket tartogat mindenki...

Luxus wellness és selfness az ABACUS-ban

Egyre többeknek válik az életük részévé, hogy a nyaralás mellett...

Puncs, sütemények és nagyszerű ajándékötletek

A bécsi karácsonyi vásárok segítenek ráhangolódni az ünnepekre. A...