Jelenlegi hely

Gyógyító élmény a Zsóryban!

Gyógyító élmény a Zsóryban!

Szép környezetben, új, a pihenést elősegítő szolgáltatásokkal várja a fürdőzőket a teljesen megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesden.

Gyógyító élmény a Zsóryban!Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos gyógyüdülőhellyel várja a gyógyulni, pihenni vágyó vendégeket. Így a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is jelentős szerepet játszik hazánk gyógyturizmusában.

A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdőben a kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában, amelyet 1968-ban hivatalosan is gyógyvízzé minősítettek. Ez a víz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére.

Dél-Borsod, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az észak-magyarországi régió egyik legjelentősebb fürdőjében 2011. júliusával új időszámítás kezdődött. A fürdő- illetve a városvezetés az előző esztendőkben már több ízben hajtott végre nagy volumenű fejlesztéseket a közkedvelt, a gyógyvízéről híres fürdőben.

Gyógyító élmény a Zsóryban!Az elmúlt évben pedig folytatták a Zsóry Lajos nevét viselő létesítmény modernizációját, amely keretében a fürdő gyógyfürdői jellegét kiegészítve újabb élményelemekkel, szolgáltatásokkal bővítették ki a kínálatot.

Ez alkalommal Mezőkövesd Város Önkormányzatának „A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes pályázata révén mintegy 1,2 milliárd forint összértékű komplex beruházás valósult meg a fürdőben. A fejlesztés keretében új, korszerű, a fürdőzők minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal bővült Mezőkövesd strandja.

A pályázati forrásból megvalósuló beruházás révén megépült egy közel 700 m2-es wellness és szaunarészleg, amely különböző szolgáltatásokat kínál majd a felfrissülni vágyóknak.

Gyógyító élmény a Zsóryban!A wellness részleg mellett két, impozáns gyermekmedencével is kibővült a fürdő, amely mellett egy játszósarkot is kialakítottak, hogy a gyermekek felhőtlenül, felszabadultan tudjanak játszani. Új szolgáltatásként jelenik meg a gyermekmegőrző, amely segíti a szülők nyugodt pihenését, míg gyermekeik biztonságban, modern környezetben, felügyelet mellett lubickolhatnak.

Az elmúlt esztendőben a fürdőzők örömére megújult a régi, meszes falu ikermedence, amely teljesen új és korszerű, új szórakozási elemeket tartalmazó külsőt kapott. Az új szolgáltatások mellett a strand vezetői nagy hangsúlyt fektettek a beruházás megtervezésekor a komfortosságra, a minél gyorsabb kiszolgálásra. Ezt a célt szolgálja az öltözők építése, amely keretében nagy mértékben megnőtt a strand öltözőinek befogadóképessége.

Gyógyító élmény a Zsóryban!A megvalósult fejlesztések következtében egy teljesen új arculatú, komfortos, a nyugodt pihenést jelentő szolgáltatásokat vehetnek igénybe a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe ellátogatók.

Pihenjen Ön is gyermek- és családbarát környezetben, miközben a szolgáltatások széles tárházát próbálhatja ki!

Látogasson el a megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe!


Forrás: Mezőkövesdi Média Kht.

További cikkek hasonló témában

Vadregényes  Dalmácia – Murter

Horvátország sok magyar turista kedvelt úti célja, több okból is....

Ötcsillagos wellness élmények Hévízen

Minden évszakban, minden korosztály számára egészségorientált...

Hétvége Csak Csajoknak

az ABACUS Hotelben!
Tölts el egy hétvégét a barátnőiddel a...

Ramada - A Balaton másként

A Ramada Hotel & Resort Lake Balaton****vagy, ahogy mindenki...