Jelenlegi hely

Ahol a téli üdülés a legjobban ízlik

Ahol a téli üdülés a legjobban ízlik

Stájerország igazi ínyencrégió, ahol a gasztronómia szerelmesei megtalálhatják a legkülönlegesebb ételeket és italokat...

Alpesi kunyhók a Schladming-Dachstein régióban

Ahol a téli üdülés a legjobban ízlik14 alpesi kunyhó kínál 35 tipikus stájer ételt – valamennyi menedékház felszolgálással működik. A Planai-on található „Ínyencharkály” kunyhókba – a 13 alpesi fogadós összefogásával létrejött szövetség tagjaihoz – érdemes éhesen ellátogatni: az ínyencharkály tál ugyanis 13 stájer specialitást foglal magában.
A Hochwurzenen egészen 22.00 óráig csillapíthatjuk éhségünket és sport utáni vágyunkat, mert a síkunyhók sült oldalassal és héjában sült burgonyával várják a vendégeket az utolsó szánkó indulásáig, vagyis 22 óráig.
www.schladming-dachstein

Kulináris élményekkel teli tél a Murtalban

Az első fogást a „Levesfesztivál” névre keresztelt téli szezonnyitó alkalmával fogyaszthatjuk el a Turracher Höhén 2011. december 3-án és 4-én. A főfogást 2012. március 1. és 31. között szolgálják fel az „Ínyencfalatokkal teli sítavasz” alkalmával.
A turrachi Levesfesztivál és téli szezonnyitó alkalmával az alpesi kunyhók házigazdái legjobb receptjeikkel várják a vendégeket. Az „Ínyencfalatokkal teli sítavasz” kezdeményezés keretén belül a Turracher Höhe fogadósai egész márciusban regionális specialitásokkal csábítanak pihenőre.
www.turracherhoehe.at

Dél-stájer borok télen

2011. november 20. és 2012. február 2. között a borváros Leibnitz mutatja be borait.
Az előző év sikeres bemutatkozását követően a „Dél-stájer borok télen” elnevezésű kezdeményezés idén második alkalommal kerül megrendezésre, és programok egész sorát kínálja, amelyek mindegyike pihentető téli üdülésre csábít a Dél-Stájerországba.
Tél Dél-Stájerországban – ez egyet jelent az enyhe klímával és a kellemesebb hőmérséklettel, mint Ausztria más területein. Mindemellett az évszak elengedhetetlen hozzátartozója a köd is, amely egyedülálló hangulatot varázsol a vidékre. A téli túrázás alkalmával a vendégek egy különleges világba csöppenhetnek és igazán egyedülálló fotókat készíthetnek. Tipp: a szőlőtőkék télen különösen misztikusan hatnak. A „Dél-stájer borok télen” eseménysorozat részét képezik természetesen a borok is, amelyek kóstolására számos vincellérnél és borgazdaságnál nyílik lehetőség.

További cikkek hasonló témában

Kanada, a multikulturális ország

A fiatal ország -
Kanada viszonylag fiatal állam, csak a 20...

Gyula, a történelmi fürdőváros

Gyula az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa, és Békés megye...

Napfényes síelés Karintiában

Téli élmények az Alpok napsütötte déli oldalán - Az első tavaszi...

Ázsia gyöngyszeme: Vietnám

3500 kilométeres tengerpart, csodálatos természeti adottságok,...