Jelenlegi hely

Cikkek - továbbiak

COVID-19 fotókiállítás nyílik a Sziklakórház Atombunker Múzeumban

COVID-19 fotókiállítás nyílik a Sziklakórház Atombunker Múzeumban

Szeptember 15-én COVID-19 témájú időszakos fotókiállítás nyílik a budai Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeumban. A kiállítás az átalakult mindennapokat mutatja be hétköznapi emberek hétköznapi történetein és fényképein keresztül hol viccesen, hol pedig a helyzet által megkövetelt komolysággal. A koronavírus okozta járványügyi készültség miatt a kiállítás képei online is megtekinthetőek lesznek a múzeum honlapján (sziklakorhaz.eu), a helyszínen pedig fokozott óvintézkedések bevezetésével és létszámkorlátozással teszik lehetővé minden érdeklődő számára a biztonságos múzeumlátogatást.

Napfény kontra szolárium: hogyan pótolható a D-vitamin?

Napfény kontra szolárium: hogyan pótolható a D-vitamin hiánya?

A szoláriumba járás ma már életforma, amelyet egyre több réteg, köztük már a 60-as, 70-es és 80-as korosztály is felfedez. Egy-két évtizede, amikor kevés információ és tapasztalat állt az emberek rendelkezésére, sokan a túlzott UV-sugárzásra és annak káros hatásaira koncentráltak, emiatt idegenkedtek a szolárium kipróbálásától, vagy fenntartásokkal vették igénybe azt. Ma azonban már ők is tudják, hogy a hatósági előírások betartásával, megfelelő napozási idő megválasztásával a szolárium biztonságosan használható.

Őszi ellazulás Bükfürdőn

Őszi ellazulás Bükfürdőn

Minden utazó álma olyan hotelben pihenni, ahol minden megtalálható egy helyen: kaland, szórakozás, kikapcsolódás – és persze a kulináris élvezetek.

Ezt ne tedd, ha kímélni akarod a ruháidat! A leggyakoribb tévhitek a mosásról

 Ezt ne tedd, ha kímélni akarod a ruháidat! A leggyakoribb tévhitek a mosásról

A mosás a napi rutin része, éppen ezért mindenki úgy gondolja, hogy olyan egyszerű, mint az egyszeregy, amihez mindenki ért, és mindenki szívesen ad tippeket is a témában. Azonban ezek a tippek nagyon gyakran nem valós tapasztalatokon alapulnak, így pedig előfordulhat, hogy éppen ellenkező hatást fejtenek ki, mint amit szeretnénk. Összeszedtünk öt elterjedt tévhitet a mosással kapcsolatban. Ha ezeknek legközelebb nem dőlsz be, máris sokkal közelebb kerülsz a tökéletes mosáshoz!

Nincs szabadság apró sérülések nélkül!

Őseink bölcsessége napjaink Lavanidja.

Nyáron megszaporodnak a szabadidős balesetek. A legenyhébb sérülésektől egészen súlyos sérülésekig minden előfordulhat. Lássunk hát egy csokorra valót közülük: esti grillezésnél égetjük meg magunkat vagy a kerékpározás során szenvedünk sérülést, de tipikus a leégés, csípés vagy a vízparti sérülés. Kezelés gyorsan és hatékonyan? Mutatjuk hogyan!

Íme a tartós és egészséges fogyás!

Íme a tartós és egészséges fogyás!

Általában nehezen vesszük rá magunkat a fogyókúrára, mert félünk az éhezéstől, attól, hogy le kell mondanunk kedvenc ételeinkről, hogy a diéta alatt összeesnek az izmaink, vagy, hogy mellette megfeszítve kell sportolnunk, hogy látszódjon az eredmény. 

Oldalak