Jelenlegi hely

Az első randi

Az első randi

Az első randevú egyszerre kellemes izgalom és idegesítő szorongás. Az első randevú előtt természetesen mindkét fél izgatott, hiszen szeretnék a lehető legjobb benyomást tenni a másikra. Gondoljunk arra, hogy választottunk sem tökéletes, így tőlünk sem várja el ezt. Talán az első randi csendesnek, visszafogottnak hat, de ne felejtsük, a másik ugyanilyen feszült, ideges és az első benyomásra koncentrál.

A készülődés

Öltözzünk úgy, ahogyan egyébként is tennénk egy különleges alkalomkor. Kerüld a túl kihívó, túl feltűnő holmikat. Válassz valamilyen bevált, szeretett darabot, amiről tudod, hogy jól áll, és nem kell feszengened benne egész este.

A szépítkezésnél is a mértékletesség a jelszó. A férfiak többsége kimondottan szereti a természetességet.

A helyszín

Bár sokan választanak éttermet vagy mozit az első találkozás helyszínéül, egyik sem a legszerencsésebb megoldás. Nem biztos, hogy mindenki fesztelenül tud enni egy idegen társaságában, ráadásul tele szájjal beszélgetni sem lehet. A mozi sem jó, hiszen a film alatt csendben kell lenni. Ideális randevúhelyszín lehet viszont egy kellemes bár vagy kávézó, ahol egy ital mellett könnyebben megy az ismerkedés.

Az első randiA beszélgetés

Szánj elég időt arra, hogy minél több dolgot megtudj a másikról. Próbálj őszinte, nyitott és érdeklődő lenni akkor is, ha partnered éppen unalmas dolgokkal traktál.

Az első érintés

Egy nőnek tudnia kell, hogyan tegye magát vonzóvá és csábítóvá. Ez azonban egyelőre még csak játék. Ha már az első randevún hagyod magát ágyba vinni, lehet, hogy könnyű prédának tekint majd.

Ha komoly, tartós kapcsolatra vágysz, akkor nagyon fontos a fokozatosság. Élvezzetek ki minden pillanatot, az első bátortalan kézfogástól a simogatáson át az ölelésig. A legjobb, ha nem erőltettek semmit, hanem hagyjátok, hogy menjenek a dolgok a maguk útján.

Ki fizessen?

Ha szerencsésen túléltük a randevút, méltó lezárásra van szükség ahhoz, hogy teljes legyen az örömünk. Összeveszni azon, ki fizesse ki a számlát, nem meríti ki a "méltó lezárás" fogalmát. A hölgyek felajánlhatják a férfinak, hogy kifizetik a rájuk eső részt, de csak azt. Az első randevún azonban a férfinak illik ezt visszautasítania, és egyedül fizetnie. Azonban, ha a partner beleegyezik, hogy mi fizessünk, esetleg hirtelen "meglepve" veszi észre, hogy otthon hagyta a pénztárcáját; jogosan feltételezzük, hogy nem a társaságunkra, hanem csak egy potyavacsorára vágyott.

A búcsú

Bármilyen jól éreztétek magatokat együtt, egyszer ennek az estének is vége szakad. Az igazán figyelmes és lovagias férfi hazakíséri vagy hazaviszi partnerét. Ilyenkor többnyire a búcsúcsók sem marad el.

A telefonszámcsere szinte kötelező, még akkor is, ha nem vagytok biztosak benne, hogy lesz folytatás. Többnyire a férfiakra vár a randevú utáni első hívás, de ha egy-két napig hallgat a készülék, a hölgy is kezdeményezhet. Persze ez esetben érdemes elgondolkodni rajta, vajon mennyire tettél mély benyomást partneredre.

Ha minden jól ment, már nincs is más dolgod, mint várni a második randevút.

Fotó: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Beszéljünk a pánikbetegségről

Talán az utóbbi tiz év legnépszerűbb betegségének mondható a...

Nevetéstől jobb a szexuális élet

A Hogy ne éld az életed sorozaton nevet a magyar.

Fogamzásgátlás tizenévesen

Ezek a mai fiatalok már nem olyanok, mint a mi időnkben...

Miért ritka a harmonikus, örömteli párkapcsolat?

Amikor párt választunk, lehet, hogy már nem vagyunk fiatalok, a...