Jelenlegi hely

Középiskolai felvételi:

Középiskolai felvételi:

Időben érdemes iskolát választani

  Egész nyáron zajlik a beiratkozás, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést. Számos keresett, államilag finanszírozott képzésen megszerezhető szakmára elfogyhatnak a férőhelyek.

A tanév zárásával és az érettségi időszak végéhez közeledve, a szakmát választók részéről, növekvő érdeklődés tapasztalható az államilag elismert szakképzéseket kínáló iskolákban. A telefonon, elektronikusan érdeklődők számának növekedéséről, a beiratkozók számának naponkénti emelkedéséről számolt be Virág Gergő, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskolát fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke.
„A 2014/15-ös tanév szakmakínálatában számos keresett, jó elhelyezkedési lehetőségeket kínáló képesítéssel várjuk leendő tanulóinkat. A nyári időszak közeledtével, a nyaralások, a fesztiválszezon beindulása mellett, sok diák és szüleik számára ez a döntés időszaka is. Melyik szakmát, melyik képzőintézményben tanulja a felnőttséghez közeledő fiatal. Általános tapasztalatunk, hogy a döntést viszonylag sokan hagyják az utolsó hetekre. Ezt semmiképp nem tanácsoljuk, hiszen számos keresett, államilag finanszírozott képzésen megszerezhető szakmára időközben elfogyhatnak a férőhelyek” – fogalmazott az oktatási szakember.
Virág Gergő szerint azok a fiatalok, akik minőségi szakképzést és korszerű szaktudást szeretnének maguknak, a tanév zárását követő hetekben már megjelennek a beiratkozásokon, általában határozott elképzelésekkel bírva arról, milyen szakma megszerzésével szeretnék jövőjüket megalapozni.
„Intézményeinkben egész nyáron, folyamatosan van lehetőség a beiratkozásra, felkészült munkatársaink hasznos tanácsokkal látják a hozzánk érkezőket. Mégis azt tanácsoljuk: a döntést nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Ha a diák minőségi oktatási környezetben szeretne szakmát szerezni, fáradjon be idejében hozzánk személyes okmányaival és az iskolai végzettségét igazoló bizonyítványával” - tette hozzá Virág Gergő, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskolát működtető oktatási központ vezetője.
 

További cikkek hasonló témában

Elkezdődött a nosztalgia hónapja a Műjégen!

A Városliget Café társadalmi célú kezdeményezése, hogy...

KACKAC Játszóház - A legnagyobb játékosoknak

Szülinapozz és táborozz a Kackacban!