Jelenlegi hely

Finisben a Nemzeti Vágta

Finisben a Nemzeti Vágta

10 év, kilencszáz település, négyezer lovas, hatszázezer néző: ez számokban Magyarország legnagyobb, immár tradicionális lovas fesztiválja, a Nemzeti Vágta.

Idén 11. alkalommal indul útjára az ország legnagyobb lovas rendezvénysorozata. A Nemzeti Vágta budapesti döntőjére szeptember 14-16. között kerül sor, ezt megelőzően pedig országszerte a Vidéki Vágtákon mérettetnek meg a lovasok. A 17előfutam első, második és harmadik helyezettjei, valamint a rendező települések lovasai állhatnak a rajthoz a budapesti döntőn, amely hagyományosan a Hősök terén kerül megrendezésre.

 

A Nemzeti Vágta továbbra is kiemelten fontosnak tartja a lovak és a szabadidős lovaglás népszerűsítését, így lósimogató, pónilovaglás, szabadidomítók és méneshajtás is szerepel a budapesti programban. Hasonló hangsúlyt kap a lovas utánpótlás bátorítása: ismét lesz junior verseny, a Kishuszár Vágta, valamint az ország valamennyi lovardája és lovas klubja is meghívást kapott az eseményre. Nem marad ki a Nemzetközi Futam sem, amelyen négy kontinens 12 országának lovasai vetélkednek egymással.

 

A Nemzeti Vágta, mint idegenforgalmi szempontból meghatározó rendezvény 2016-ban elsőként nyerte el a rangos Budapest Turizmusáért díjat, amelyet a magyar főváros vonzerejét és népszerűségét növelő fesztiváloknak ítélnek oda.

További cikkek hasonló témában

„Eszem-iszom, dínom-dánom” a Vasúttörténeti Parkban!

Vidéki árakkal és falusi ízekkel érkezik Budapestre a „Disznótoros...

SZARKA TAMÁS & GHYMES

Két különálló produkció összevonásával ,  Szarka Tamás és zenekara...

Legyen Ünnep Karácsonyi Koncert

December 16-án a legismertebb karácsonyi dalokat hallhatjuk a...