Jelenlegi hely

Az Őszi Szünetben izgalmas programok

Az Őszi Szünetben izgalmas programok

a Műszaki Tanulmánytárban. Lesz nyomozós játék, múzeumpedagógiai foglalkozás és előadás.

Az Őszi Szünetben izgalmas programok Október 27. kedd 11. óra - Rejtély a tanulmánytárban (nyomozós játék)
A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz idén csatlakozik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytára is, a Rejtély a Tanulmánytárban, avagy egy elveszett világrengető találmány nyomában elnevezésű nyomozós játékkal, amely során a látogatók Jendrassik György sugárhajtású gázturbinájának elveszett tervrajzai nyomába eredhetnek. A játék különböző rejtvények, kódok megfejtésével vezeti végig tárlatunkon a múzeumunkba ellátogatókat, akik egy játék keretén belül ismerkedhetnek meg a magyar technikatörténet jelentős újításaival.

Október 28. szerda 11. óra - Így írunk mi (múzeumpedagógiai foglalkozás)
Az írásbeliség témájának, az írásbeli kommunikáció fejlődését, múltját, jelenét és jövőjét vizsgáljuk a foglalkozás során.
Az ókori civilizációk kultúrájából, írásbeliségéből kiindulva, a középkori írásbeliség történetét, fejlődését, jelentős újításait is megbeszélve, bemutatva, az eszközök, módszerek változásával, különböző nézőpontok vizsgálatával haladunk a jelenbe, a jelen írásbeliségéhez. Vajon mit jelent napjainkban az írásbeliség, a kézírás? Ma milyen eszközöket használunk az írás során? Megbeszéljük a modern kommunikációs szokásokat, eszközöket, azok hasznosságát, előnyét, hátrányát.
Az Őszi Szünetben izgalmas programok Október 29. csütörtök 11. óra - A budapesti hidak titkai (előadás)
Budapest a hidak városa. Minden hidunkhoz kapcsolódik valami érdekesség, kevésbé ismert tény. Azt tudjuk, hogy az oroszlánnak van nyelve, és hogy Széchenyi soha nem ment át a kész hídon, de azt tudjuk-e, hogy a Hídember emlékezetes lánc-leszakadós jelenete miben hibázik? Vajon tudjuk, hogy ki volt a nyargonc, ki töltötte be ezt az állást a Margit hídon? Vagy, hogy hányszor lopták el a Szabadság híd ezüst szegecsét?
Az előadás ezeket a kérdéseket, és más a budapesti hidakkal kapcsolatos egyéb érdekességeket járja körül úgy, hogy szót ejtünk a hidak építésének és Budapest fejlődésének, fejlesztésének kapcsolatáról.
 
MMKM Műszaki Tanulmánytár 
Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

További cikkek hasonló témában

Toto Cutugno

2016. október 15.
Tüskecsarnok

Látvány, izgalom, siker

Világpremier a Millenárison

Révész Sándor & Závodi János Piramis évek

Barba Negra Track 2018.AUGUSZTUS 10...

MIÉRT KÉSZÜL MINDENKI A BRAND TESTER ÉLMÉNYPARKBA? 

A BRAND TESTER márkatesztelő élményparkban 2019.06.22-23-án...