Jelenlegi hely

-interjú Jakabos Zsuzsa Úszóolimpikonnal

-interjú Jakabos Zsuzsa  Úszóolimpikonnal

Kedves Zsuzsa! Hogyan telnek mindennapjaid az olimpiai felkészülés időszakában?
Sok olvasót érdekelhet, hogy egy úszóolimpikonnak milyen az életmódja?

-interjú Jakabos Zsuzsa  ÚszóolimpikonnalNyolc éves koromtól jóformán a vízben élek. Aki ennek hallatán kissé megborzong, az nehezen tudja elképzelni ezt az életformát a mindennapokban. Kora reggeltől késő délutánig az úszás, az edzés határozza meg a mindennapjaim. Az edzések alatt folyamatosan jó formában kell lennem, és egész évben nagy teljesítményt kell nyújtanom. Mi nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy betegek legyünk vagy gyengélkedjünk.

Ehhez a hatalmas és folyamatos terheléshez megfelelő szinten kell tartani a testi kondíciót, és tölteni a szervezet erőforrásait. Számunkra életfeladat szervezetünk ideális működési állapotának elérése, és megtartása. Minden, ami terhelő, hiányként jelentkezik a szervezetben, az eredményeinkre negatív hatással lehet.

Hogyan szabályozod az étrendedet, ehhez az óriási terheléshez?

-interjú Jakabos Zsuzsa  ÚszóolimpikonnalEgy élsportoló szervezetének egyensúlyát – az edzésterv pontos betartásán túl -leginkább a táplálkozása határozza meg. A gyorséttermi ételek, a  rendszertelen táplálkozás a mi esetünkben számokkal mérhető teljesítményromlást jelenthet. Első szabály, a kiegyensúlyozott, vegyes, szénhidrátokban és fehérjékben is dús táplálék biztosítása. Ennek fontos része a friss gyümölcsök, zöldségek, természetes vitaminforrások napi rendszerességgel való bevitele.

A téli időszakban, és kora tavasszal nehezebb friss vitaminforrásokhoz jutni, így kóstoltam meg először a Dr.Steinberger bio zöldség és gyümölcsleveket. Azonnal nagyon ízlettek! Kedvencem a meggy nektár, nem csak finom, de a benne lévő hatóanyagok segítenek a fáradtság utáni gyors regenerálódásban. A Dr.Steinberger leveken érezhető, hogy valódi  gyümölcsökből és zöldségekből készülnek. Rendszeres fogyasztója vagyok e kiváló minőségű leveknek, melyek hozzásegítenek, hogy minden nap jó formában lehessek, és megfelelő természetes vitaminhoz juthasson a szervezetem. A mindennapi rengeteg edzés, a sok sport miatt olyan ez, mint egy üzemanyag, - ebből nyerek tiszta energiát, ez hajt! Most az Olimpiára készülök, de e mellett főiskolára is járok. Az életem minden területén jól kell teljesítenem.

Ebben mindig számíthatok a Dr.Steinberger levekre!

További cikkek hasonló témában

Elindult az „aerobik-megasztár”, az 1. Videós Aerobik Verseny!

„Itt a lehetőség a kiugrásra, az országos ismertség megszerzésére...

A rendszeres mozgás fontossága

Szinte közhelynek számít, mégsem felesleges annak ismételgetése,...

A jóga nagyasszonya Budapesten

Dr. Indu Arora 2010 januárjában, hazánkban tart világszinten...

Egykettő Fröccsfesztivál

Még tart az indiánnyár, még jól esik a fröccs. A jó fröccs jó...