Jelenlegi hely

Gasztronómiai kiállítások

Gasztronómiai kiállítások

A 2010. évben először együtt rendezi a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait. A február 21-24. között sorra kerülő kiállításokon ebben az évben két jelentős gasztronómiai világverseny is zajlik.

Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás párost olyan kitűnő szakmai rendezvények kísérik, mint a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol Brazíliától Japánig 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, és a Bocuse d Or nemzetközi szakácsverseny, amit szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni. A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből. Kapcsolatok alakulnak a résztvevő országok szakmai szervezeteivel, a kereskedelmi kamaráikkal és szakembereivel. A Bocuse d Or hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d Or győztes volt korábban.Gasztronómiai kiállítások

A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, a SIAL d Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.

Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak.

Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig, A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.

A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon.

A gasztronómiai csúcsrendezvényekre mintegy 10 ezer szakmai érdeklődőt és ugyanennyi nagyközönség látogatót várnak.

További cikkek hasonló témában

Hogyan igyunk sportoláskor?

A megfelelő folyadékbevitel növelheti a sportteljesítményt

Futás edzésterv: kezdőknek kötelező olvasmány!

Futás edzésterv után érdeklődsz, és szeretnél idén komolyan...

Hogyan válasszunk 62-féle alakformáló eljárás közül?

Már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a különféle...