Jelenlegi hely

Formatervezés

Formatervezés

A furcsa cím kicsit ironikusan hathat, azonban nem ez a célunk, hanem az, hogy egy beavatkozást bemutatva segítséget nyújtsunk. A szép alak, a külső szinte minden ember számára fontos, hiszen a megnyerő forma magáért beszél… Ezért gondoltuk, hogy ezzel a cikkel kicsit közelebbről is megismertessük olvasóinkat a zsírleszívással.

FormatervezésAz alakformálás eme formája manapság nagyon közkedvelt, hiszen olyan területekről is eltüntethetők a felesleges párnácskák, ami tornával szinte lehetetlen, azonban nem „mai találmány”. Már a hetvenes években is használták a felesleg eltávolítására, csakhogy ez nem kilókban, hanem centiméterekben mérhető. A műtét lényege, hogy rövid, néhány milliméteres metszésen keresztül speciális fém kanült vezetnek a bőr alá és a nem kívánatos zsírréteget egy vákuum segítségével eltávolítják. A zsírleszívás nem hasonlítható össze egy fogyókúrával, viszont a kettő roppant jól megfér egymás mellett. A kellemetlen zsírlerakódások, melyek gyakran alkati eredetűek, s amelyek a hölgyeknél főleg a hason, csípőkön, combokon, fenéken esetleg a térdeken, az uraknál pedig, inkább úszógumiszerűen helyezkednek el, jól eltüntethetők ezzel a beavatkozással. Nem rossz hír azonban, hogy mivel a zsírsejtek száma megszületésünk után már jelentős mértékben nem változik, a műtét a zsírsejtek eltávolításával megakadályozza, hogy a leszívott területen később zsír rakódjon le, tehát az eredmény végleges. Ráadásul a beavatkozás sem fájdalmas, - esetleg utána némi tompa fájdalom,- hiszen helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban végzik a műtétet, kívánság szerint, bár ez a kezelendő terület mennyiségétől is függhet. Területenként 20 percet vesz igénybe, amit csak a műtéti előkészületek előznek meg. A beavatkozás végeztével a páciensre egy speciális kompressziós dresszt húznak, ami segíti a gyógyulást, hiszen a leszívott területet segíti letapasztani a bőrhöz, amit ajánlott egy, másfél hónapig hordani.

<$446+www.wabi.hu$>Némi kellemetlenség, a bőrön található véraláfutás, vagy a gyógyruha folyamatos viselete, ugyanis négy napig folyamatosan viselni kell, így zuhanyozni csak az ötödik napon lehet. Ejtsünk szót a tüneteiről is: mégpedig, hogy a zsírleszívás után a bőr meglazul furcsán ráncossá válik, hiszen néhány óra elteltével több-kevesebb szövetnedv gyűlik meg a kezelt területen, azonban ez is két-három hét alatt felszívódik. Egy-egy 4-5mm heg viszont véglegesen megmarad, szerencsére egyáltalán nem feltűnő. A végén pedig, tegyünk említést az utókezelésről, hogy a maximálisan kívánt eredmény elérhető legyen. Az esetlegesen megmaradt bőregyenetlenség „orvoslására” érdemes vákuumos masszírozó kezelést alkalmazni, így akár néhány alkalom után a zsírszövet eloszlása egyenletesebbé válik, és a bőrfelszín kisimul. A kezelést, ha szükséges, a zsírleszívás után néhány héttel már el lehet kezdeni. Így tehát kedves hölgyek és urak, ez az eljárás meghozhatja a vágyott alakot, azonban szükséges némi türelem és bátorság. A mozgással ez az eredmény szintén elérhető, viszont kicsit hosszadalmasabb…

További cikkek hasonló témában

Istenes Bence

„Az ideális nő sportoljon velem!”

Így tartják formában...

Orient Expo

A hastánc világ népszerűsítő kampánya
Május 8-9-én,...

Tojásfestési ötletek

A tojásfestés kellemes családi program kicsiknek és nagyoknak....

Ezek a sportok a legjobbak a 10 év alatti gyermekek számára

Már óvodáskorban fontos elkezdeni gyermekünk mozgáskultúrájának...