Jelenlegi hely

A thai masszázsról

A thai masszázsról

A thai masszázs a hagyományos thai orvoslás egyik alappillére, gyökerei Indiába nyúlnak vissza. A gyógynövénykúrával, gőzfürdővel együtt- része a thai orvoslásnak. Gyakorlását a Metta = "szerető kedvesség" (pali és thai Theravada Buddhista szó) fizikai alkalmazásainak tartják, és kifejlesztésére használják.

A thai masszázsrólA hagyományos thai masszázs elsődlegesen nem a fizikai testtel dolgozik, hanem inkább az ember energiatestével. Az izmok ellazítása csak másodlagos cél. Az életenergia a belélegzett levegőben és az elfogyasztott ételben rejlik és az energiavonalak hálózatán keresztül kapja meg ezt a létfontosságú energiát. Az energia áramlásában bekövetkezett zavarok betegségekhez vezetnek. Masszírozásuk áttöri ezeket a gátakat, serkenti az energia szabad áramlását és segít az általános egészségi állapot helyreállításában. Az egész szervezetre hat (az energiát harmonizáló csatornákra, pontokra, az izmokra, a kötőszövetekre, az ízületekre, a vérkeringésre, a nyirokkeringésre, a vegetatív idegrendszerre, a pszihére). Kifejezetten preventív, jó közérzetfokozó módszer. Eredményesen alkalmazható bizonyos pszihoszomatikus betegségek és egyes mozgásszervi betegségek gyógyításában, hiszen az izom- és pszihés feszültséget oldó, fájdalomcsökkentő hatása is mindig jelen van.

A thai masszázsrólTradicionális thai testmasszázs: „Száraz” masszázstechnika, amely során a vendégek laza ruházatot viselnek. A masszőr a másfél-két órás masszázs során az európai masszázstól eltérően nem csak kezét, de alkarját, lábát, térdét, könyökét, talpát is használja az energiavonalak mentén található akupunktúrás élettani pontok ingerlésére, miközben különböző hajlító és nyújtó gyakorlatokat is végez. Különlegessége a kiropraktikai elemek alkalmazása.

Thai gyógynövényes gőzmasszázs: Az alapmasszázsban részesített testrészt felgőzölt herbazsákkal masszírozzák, a gőz melegével és a gyógynövények olajával serkentve a vérkeringést. Jó hatással van a merev ízületekre, a meghúzódott és fájdalmas izmokra, hát- és váll fájdalmakra, migrénre, krónikus fájdalomra, a belső szervek működésére, különféle bőrproblémákra, a stressz és a feszültség oldására. A gyógynövények fokozzák a kezelések hatékonyságát

Tradicionális thai talpmasszázs: Stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés működését, javítja a kondíciót, állóképességet. Fejleszti, illetve tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet. A masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és thai talpmasszázs olajjal.

A thai masszázsrólA thai masszázs hatásai:
Méregtelenítés
Immunrendszer erősítés
Általános egészség megőrzés
Állóképesség növelése
Stressz kezelése, fáradtságérzet csökkentése
Testtartás javítása
Energiaszint növelése
Betegségekből való gyorsabb gyógyulás
Sportsérülések utáni rehabilitáció
Betegségmegelőzés
Segítség a test, lélek és szellem harmóniájának kialakításában
Jó közérzet biztosítása, fenntartása

 

További cikkek hasonló témában

December első hétvégéjén újra rajtol a Lovas Világkupa

2011-ben még több programmal és versennyel várja a látogatókat az...

MOJSZEJEV 2012

75 éves Jubileumi Turné - Az 1906-ban Kijevben született Igor...

Nagykorú a Sziget Fesztivál

Idén is lesz egy hét együttlét! 2011. augusztus 10-15 között ismét...