Jelenlegi hely

Téli esküvő

Téli esküvő

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig a télnek is megvan a maga varázsa és nem mellékesen sok-sok előnye az esküvő szervezésben.

Téli esküvőGyanítom, nem sokan mondhatjuk el magunkról, hogy részt vettünk már téli esküvőn. Hagyományaink elsősorban a tavaszi, nyári, kora őszi időpontokra időzítik ezt a nemes alkalmat, pedig kevés annál szebb látvány és érzés létezik, mint mikor a pár hintón érkezik a gyönyörű hóesésben a kandallóval melegített lakodalmi helyszínre…belépve finom mézeskalács és forralt bor kerül felszolgálásra a fázó érkezőknek…mindenhol apró mécsesek teszik még meghittebbé és melegebbé az ünnepet.

A szervezési részt illetően jelentős könnyebbség lehet a kedvező ár, amiben a szolgáltatókkal megállapodhatunk, hiszen a téli csekély forgalom miatt ők is kapva kapnak egy-egy biztos bevételi forráson.

Emellett nem szükséges hónapokkal előtte lefoglalnunk a termeket, legyen szó akár az étteremről vagy az anyakönyvi hivatalról, hiszen nyoma sincs a tolongásnak. Nyugodtan, az esemény jelentőségének kellő figyelmet szentelve tudjuk kimondani a boldogító igent.

Téli esküvőÓva intünk attól, hogy túlságosan a karácsonyi ünnepek közelében tűzzétek ki a dátumot, ezt megindokolni szükségtelen: mindenki elfoglalt, pénztárca üres, sokan el is utaznak, mindenütt nagy a felfordulás, és egyáltalán - a karácsony az karácsony. Ezzel szemben mindenkit megörvendeztet majd a jó hír, hogy egy szomorkás téli szombat estén veletek ünnepelhet, végre kimozdulva otthonról.

Az időjárás viszontagságaira felkészülve melegebb menyasszonyi ruhát válasszunk és igyekezzünk több rétegben öltözködni. A ruha lehet hosszú ujjú, varrathatunk hozzá blézert, stólát vagy egy rövid kis bundát. Itt az ideje az igazán különleges kiegészítőknek: szőrmetáskáknak, hosszú kesztyűknek, tollas papucsoknak, kiscsizmáknak. Most lehetünk igazán elegánsak, élvezhetjük a hatalmas, több rétegű szoknyákat, több részből álló felsőket anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat.

A legszebb mégis az, hogy a zord, szürke téli napokon egy meleg, meghitt ünnepet varázsolhatunk, amire készülünk, amit várunk és amelyet sosem felejtünk el…

További cikkek hasonló témában

Nászajándék

A nászajándékkal azt fejezzük ki, hogy osztozunk az ifjú pár...

Különlegesség esküvőre

Gondolkodtak már Önök azon, hogyan is lehetne felejthetetlenné...

Így változott a menyasszonyi ruha trend a 20. században

Az esküvők folyamatosan jelen vannak az életünkben, a szokások és...

Őszi esküvői csokor tippek

Ha az őszi esküvői csokrodat tervezed, gondolj a gazdag színekre,...