Jelenlegi hely

Hogyan válasszunk esküvői tortát

Hogyan válasszunk esküvői tortát

Varga Györgyné (Zsuzsa) vagyok, a Pálmai cukrászda cukrászmestere. Szó szerint mondhatom, hogy mióta megszülettem, édes légkörben élek..A gyermekeim az 5. generáció cukrászdánk életében, így bátran állíthatom, igen nagy tapasztalatra tettünk szert az esküvői torták készítésében. Ezúton szeretnék minden leendő ifjú párnak kellemes, izgalmas, bonyodalommentes esküvői előkészületeket kívánni, valamint néhány kérdésben tanácsot, segítséget nyújtani.

Hogyan válasszunk esküvői tortátElőször az interneten nézzetek körül, ahol árajánlatot is kérhettek, felesleges sok-sok cukrászdát végigjárni. Ha megtaláltátok a szóba jöhető cukrászdákat, akkor keressétek fel őket, először fogyasszatok el néhány süteményt, ha ez ízlett, akkor kérjetek katalógust és árajánlatot. Egyre többször hallom, hogy nyáron a cukrászdák csak vajkrémes tortát vállalnak. Ha az elképzelésetek könnyű tejszínes, vagy gyümölcstorta, akkor  keressetek másik cukrászdát, mert nyáron ugyanúgy el kell tudni készíteni a főzött tejszínes tortákat is, még akkor is, ha netán egymásra épülő tortát választotok. Minden emelet lehet más-más ízű. A torta kiszállításának ma már ingyenes szolgáltatásnak illene lenni.

 

Hogy hány szeletes legyen a torta, az sok mindentől függ. Egy 60 fős násznépre számítva 60 szeletes akkor legyen a torta, ha nem akarunk csomagolni és a vacsorához kértünk desszertet is. Én mindig ajánlom, hogy mondják le a vacsora utáni desszertet, mert olyan rövid idő telik el a vacsora és a tortabontás között, hogy a fél torta megmarad. Általában 4 főre 25-35 dkg vegyes teasüteményt számoljatok. Ennél több felesleges pénzkidobás. Divatos most a csokiszökőkút, melyhez vegyes gyümölcsöket szolgálnak fel mártogatáshoz. 

 

Hogyan válasszunk esküvői tortátA Ti esküvőtökről van szó, ezért ne anyuka, testvér, anyós ízlése szerint döntsetek, hanem a sajátotok szerint. A rokonságtól legfeljebb a tanácsokat hallgassátok meg, lehet, hogy az se rossz. Mivel a torta a vacsora fénypontja, ezért mindent tegyetek meg annak érdekében, hogy valóban az is legyen. Az étteremben  győződjetek meg arról, hogy a tortának megfelelő hűtést  biztosítanak, ne a hagymák és húsok közé kerüljön.  Ha igénylitek a torta betolását, akkor az étteremnek legyen  zsúrkocsija. Ha nincs ilyen, akkor szoktam ajánlani, hogy az étterem 1 asztalt áldozzon fel, a lábakra szereljenek görgőket, melyet aztán le lehet szerelni. A torta felszolgálásánál legyenek a villanyok lekapcsolva, vagy csak gyér hangulatvilágítás legyen, így csodálatosan látványos a csillagszórós torta. Az asztalt még varázslatosabbá tehetjük, ha leterítik egy  selyemabrosszal, ami alatt egy fehér fényfüzér kacskaringózik. A torta megrendelésnél előleget adjatok, a fennmaradó összeg kifizetésével pedig bizzátok meg a vacsoránál jelen lévő séfet, ő pedig a számla alapján a vacsorával együtt elszámol veletek.

További cikkek hasonló témában

Hogyan szervezzünk egyszerű esküvőt?

A kislányok tökéletes esküvőről álmodoznak. Viszont, a tökéletes...

Koszorúslányok az esküvőn

A nyugati kultúrában elterjedt a koszorúslányok vagy...

Esküvői csokrok

Az egyik legnagyobb dolog egy nő életében az, amikor szerelme...

A leánybúcsú

Hagyományos formája a leánysirató, amelyet közvetlenül az esküvő...