Jelenlegi hely

A tökéletes fejdísz kiválasztásának titka

A tökéletes fejdísz kiválasztásának titka

A esküvői fejdísz olyan, mint egy szépen becsomagolt ajándékon található masni. A megfelelő fejdísz kiválasztása, az ízlésedről és a személyiségedről árulkodik. Ennek olyannak kell lennie, amely illik a menyasszonyi ruhádhoz és a többi kiegészítőhöz. De mi alapján tudod eldönteni, melyik a megfelelő?

A tökéletes fejdísz kiválasztásának titkaAz esküvői koszorúk választéka  nagyon gazdag és változatos. Minden elvárásnak megfelel. Választhatsz diadémot, koronát, pántot, virágkoszorút, hajtűt vagy fésűscsatot stb., fátyollal vagy anélkül.

Fejdísz kontra  menyasszonyi frizura

A menyasszonyok gyakran kerülnek ilyen dilemmába, nem tudják eldönteni, hogy inkább fejdíszt  viseljenek, vagy készítsenek inkább egy mutatós esküvői frizurát. A választ csakis ők adhatják meg,  és ennek érdekében saját ösztöneikre kell hallgassanak.

Menyasszony mint hercegnő

A diadémot viselő menyasszony igazi hercegnőnek érezheti magát. Ez egy félkör alakú, kövekkel vagy gyöngyökkel díszített fejdísz. Például egy kristályokkal díszített ezüst fejdísz csodálatosan mutat a menyasszony fején. Egy szép, gyöngyökkel és kristályokkal díszített diadém pedig szintén különleges szépséget kölcsönöz viselőjének.

A szalagok

Egy diszkrét, kellemes szalag egy jólfésült menyasszonyi frizurával társítva kiemeli az arc szépségét és a szemekből áradó boldogságot. Számos stílus közül választhatsz, az egyszerűtől, a gyöngyökkel, kristályokkal díszítettekig.

A tökéletes fejdísz kiválasztásának titkaHajtűk, fésűcsatok és virágbokréták

Ezek a fajta fejdíszek egyre inkább elterjednek. Diszkrét csillogást kölcsönöznek a menyasszonyi viseletnek és kifinomultságot sugallnak.

Ha elég bátor vagy hozzá, hogy magad mögött hagyd a hagyományos esküvői viseletet, választhatsz egy tollból készített fejdíszt is, amit csattokkal tűzhetsz a hajadba. A virágkoszorúk is jól mutatnak a menyasszony hajkoronáján. A régi, fiatal, egyszerű menyasszonyok korát idézi, akik szegényes fehér ruhában kézzel fonott virágkoszorúban álltak az oltár elé.

A fátyol

A régi hagyományok szerint a menyasszony fedett arccal lép az oltár elé, ami titokzatosságot kölcsönöz a számára. A fátyol szerepe a menyasszony arcának elrejtése, amíg az apa át nem adja őt a jövendőbeli férjnek. Manapság különféle fátyoltípusok közül választhatsz, sőt, az is elfogadott, ha nem viselsz fátylat. A menyasszonyi fátyol lehet rövid, földig érő, könyökig érő vagy az ujjak hegyéig érő. A rövid menyasszonyi fátyol előnye, hogy könnyű és nem takarja el a ruhát. Egyre inkább szokássá válik a hosszú és a rövid fátyol kombinálása: a hosszú típus uszályként ereszkedik a földre, a rövidnek pedig az a szerepe, hogy elfedje a menyasszony arcát. Ez a kombináció a hagyományos stílus újszerű megfogalmazása.

A hosszú fátyol eltakarja a vállakat és könnyed hullámokban hullik a földre. A szegélyét díszíthetik gyöngyök, hímzések vagy csipke. A hosszú esküvői fátyol örök, soha nem megy ki a divatból, mindig misztikus szépséget kölcsönöz viselőjének. A hosszú, gazdag fátyol tengerként hullámzik a földön, ahogy a menyasszony az oltár felé halad.

Tudni szeretnéd mi a tökéletes fejdísz titka?

A titok nagyon egyszerű: válaszd ki úgy az esküvői fejdíszt, hogy az illedjen a menyasszonyi ruhához, és ezáltal egészítse azt ki. Esküvőszervezés közben sok fontos döntést kell meghoznod, ezek egyike az esküvői viselet kiválasztása. Ne feledd, ez egy különleges nap lesz a számodra, ezért neked is különlegesen kell kinézned.

Forrás és fotók: http://www.alompar.hu/

További cikkek hasonló témában

Gájer Bálint az Esküvői Kiállításon

Esküvői Kiállítás 2015. január 31-én és február 1-én

Valentin nap története

A Valentin nap története nem teljesen tisztázott,de az ismert,hogy...

Ötletek karácsonyi esküvőre

Egy profi esküvő szervező pontosan tudja, hogy mennyire fontos a...

Különlegesség esküvőre

Gondolkodtak már Önök azon, hogyan is lehetne felejthetetlenné...