Jelenlegi hely

Élet van bennük! - Konyhakész friss BIO csírák

Élet van bennük! - Konyhakész friss BIO csírák

A friss bio csírák számtalan vitamin és ásványi anyag természetes forrásai, hozzásegítik szervezetünket a nagyobb fizikai igénybevétel okozta fáradtság, kimerültség leküzdésében, egyes betegségekkel szembeni védekezésben.
Akár kúra jelleggel - rendkívül fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk ezekből a kis növényekből, különösen a téli időszakban, amikor kevesebb a friss zöldségféle kapható.

Élet van bennük! - Konyhakész friss BIO csírákA friss zöldségek egész évben rendelkezésre álló forrásai: a CSÍRÁK

A csírázott mag életfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, könnyen emészthető szénhidrátokat és vegyületeket tartalmaz.

A gazdag tápértékű, zsírszegény csíranövényekben számos vitamin, mint pl. A, B-komplex, C, D, E, G, K, U, ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód megtalálható és ezek mind  természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható alakban fordulnak elő.

Felélénkítik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, hatékonyak a stressz, fáradtság, hajhullás, köröm töredezettség ellen. A bennük levő antioxidánsoknak köszönhetően  lassulhatnak az öregedési folyamatok.

<$2445$>• a csírák kitűnő vértisztítók
• hozzájárulnak a méregtelenítési folyamatokhoz
• serkentik a májműködést és az emésztést
• általános immunerősítők
• gyulladáscsökkentő vegyületet tartalmaznak
• izomgörcsoldók
• idegnyugtatók
• természetes módon segítik a szervezetet

A csírákból kisebb mennyiség is elegendő, hogy ugyanakkora mennyiségű energiát kapjon szervezetünk, mintha a kifejlett növényt, vagy termését fogyasztanánk.

A napi táplálkozásban az ellenálló képesség fokozása, az energiák mozgósítása mellett az ínyencek figyelmét is szeretnénk felhívni színes, szokatlan íz és formavilágú termékeinkre.

A friss csírák felhasználásának csak képzeletünk szabhat határt!

Élet van bennük! - Konyhakész friss BIO csírákA mungóbab csíra kivételével NE tegyük ki a csírákat hőhatásnak , mert elveszítik étvágygerjesztő színüket, ízüket, sérülnek a bennük lévő értékes anyagok.

Levesek, főételek köreteinek kiváló díszítői, kiegészítői lehetnek, szórjuk őket bármilyen szendvicsre, különböző öntetekkel más zöldségekkel együtt, salátaként elkészítve is kitűnőek.

Sajttálak, túrókrémek ízesítője, színesítője. Joghurtba, kefirbe ( zöldségcsírák ), valamint gyümölcsturmixba (búzacsíra)  belekeverve különleges ízt adnak ételeinknek és hatalmas vitaminbombát  szervezetünknek.

BIO CSIRI – Az ébredő élet!

További cikkek hasonló témában

Te is nehezen találsz megfelelő ajándékot?

Legyen szó akár szeretteidről, akár kevésbé ismert személyről,...

Vitaminokkal immunrendszerünkért

Hogyan hatnak a vitaminok az immunrendszerre? Immunrendszerünk...

Hízókúra

Fogpiszkáló alkatú, vézna, sovány, nádszálvékony, csont és bőr....

Óbor helyett itt az újbor

Az őszi hónapok olyan izgalmas eseményeket hoztak magukkal, mint a...