Jelenlegi hely

Cikkek

Mi a terved az első nyugdíjas hetedre?  – Tippek az aktív időskorért

Mi a terved az első nyugdíjas hetedre?  – Tippek az aktív időskorért

Bár egy nemrégiben készült kutatás szerint a nők sokkal aktívabban képzelik el a nyugdíjas kort, mint a férfiak, igen eltérő, hogy ki mit tervez ezekre az éveire: olvasás, kertészkedés, édes semmittevés, utazás, kötögetés vagy akár az unokákkal szervezett programok. Egy azonban kétségtelen - mindenki boldog, kiegyensúlyozott, egészséges és anyagilag biztonságos időskorra vágyik. Most Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója árulta el, hogy mit tehetünk azért, hogy szépkorúként élhessük át majd életünk egyik legaktívabb és legizgalmasabb időszakát. Te tudod már, hogy mivel töltöd az első nyugdíjas heted? Ha nem, most meg is tervezheted!

Mentes étkezés az ünnepi időszak alatt

Mentes étkezés az ünnepi időszak alatt

Ősz végén, tél elején az embernek óhatatlanul eszébe jutnak a közös családi, baráti ebédek, a kellemes hangulatú vacsorák, az összebújós filmezős esték, amikor pogácsaillat lengi be a lakást. Ez teljesen természetes ebben az időszakban. Ilyenkor szinte minden háztartásban gyakoribbak a vendégek.

Az őszi természet szépítő kincsei

Az őszi természet szépítő kincsei

Az ősz csodálatos gyümölcsökkel és termésekkel ajándékoz meg, melyekből isteni házi natúrkozmetikumokat készíthetünk. Varga-Darabos Andrea szappantündér, a Manna Natúrkozmetikum alapítója bemutat öt egyszerű receptet, melyek egészségesek, kényeztetők és – ha ez nem lenne elég – elkészítésük remek időtöltés hűvös őszi estékre.

Viszlát őszi depresszió!

Viszlát őszi depresszió!

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.

Karrierváltás fél év alatt?

Karrierváltás fél év alatt?

Sokunk életében eljöhet az a pont, amikor valamilyen okból a pályamódosítás mellett döntünk. Ez egy igen érzékeny és az egész életünket befolyásoló döntés, éppen ezért nem árt nagyon körültekintőnek lennünk. Hiszen, ha jól választjuk meg új szakmánkat, akár néhány hónap alatt belekezdhetünk a karrierépítésbe egy teljesen új területen, rossz döntés esetén viszont az egész tervünk kudarcba fulladhat és még jókora anyagi veszteséget is elszenvedhetünk. De mi a sikeres váltás titka? Hogy kerülhetjük el a leggyakoribb csapdákat, tévutakat? A téma kapcsán C. Szabó Helga karrier coach tanácsait gyűjtöttük egy csokorba.

Nite Jogger 3M Project

Nite Jogger 3M Project

A fényvisszavető termékek világvezető gyártójával, a 3M™ Scotchlite™-tal karöltve indítják útjára a 3M projekt névre hallgató új kiadást.

Elrepült a nyár, de semmit nem tettél a karrieredért?

Elrepült a nyár, de semmit nem tettél a karrieredért?

Szinte egy szempillantás alatt elröppent az idei nyár, pályakezdőként vagy a diplomához közel viszont kevés fiatal használja tudatos karrierépítésre a nyakába szakadó szabadidőt, hiszen a fesztiválozás, vagy egy vízparti nyaralás sokszor csábítóbbnak tűnik. A bulik végeztével azonban érdemes megfontolni néhány tanácsot, amivel már szeptembertől tudatosan tehetnek azért a fiatalok, hogy később jobb állást kaparinthassanak meg és felkészüljenek a munkaerőpiac kihívásaira!

Neked milyen a menzesz-élményed?

Neked milyen a menzesz-élményed?

Amikor a menstruáció szóba kerül, úgy általában, legtöbben azonnal elzárkóznak. A téma érzékeny, mert sokaknak fáj, szúr, befülled, feszül, stb stb... Sokan legszívesebben egész nap csak otthon üldögélnének a takaró alatt egy melegvizes palack és néhány tábla csoki társaságában. Menstruáció alatt sokan kerülik a vizet, (nyáron is) kevésbé mozognak, semmiségeken hisztiznek, felpuffadnak, és számolgatják a pattanásaikat a tükörben... Ismerős? Nekünk igen!
Tudjuk jól, hogy noha a kellemetlen tüneteket teljesen megszüntetni ugyan nem lehet, enyhíteni azonban jó és mégjobb termékekkel már sokat lehet rajtuk.

Oldalak