Jelenlegi hely

Cikkek

Készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag

Kényeztető fürdő: készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag

Érdemes kipróbálni néhány házilag készíthető fürdőkozmetikumot, mert ezek amellett, hogy jót tesznek a bőrnek, illatukkal nyugtatnak is, és amíg elkészítjük ezeket ráhangolódhatunk a pihentető fürdőre…

Mit hozott ez az évtized a genetikában?

Mit hozott ez az évtized a genetikában?

 

 

A genetikai tudományok gyors fejlődése új korszakot nyitott az orvostudomány számos területén. Ma már nemcsak a molekuláris diagnosztikai szűrővizsgálatok segítenek abban, hogy kezeljük vagy korai stádiumban felismerjük a genetikai eredetű betegségeket, hanem egyre pontosabban és egyedileg meg lehet határozni azok kockázatát is. Az emberi genom ismeretén alapuló orvoslással megvalósulhat a személyre szabott medicina. Most, a 21. század harmadik évtizedének küszöbén érdemes összefoglalni, milyen vizsgálatok elérhetők és állnak rendelkezésünkre.

 

3 hatékony anyag, amivel feszesebbé és fiatalosabbá teheted az arcbőröd

3 hatékony anyag, amivel feszesebbé és fiatalosabbá teheted az arcbőröd

A bőr 25 éves kortól szép lassan veszít a feszességéből és rugalmasságából. Ez sajnos egy teljesen természetes folyamat, mivel csökken a szervezet kollagén termelése. Mit lehet tenni, hogy ezt a negatív folyamatot lassítsuk vagy átmenetileg megállítsuk?

17 + 5  bevált trükk: Így süss tökéletes karácsonyi süteményt

17 + 5  bevált trükk: Így süss tökéletes karácsonyi süteményt

Közeledik a karácsony és ezzel együtt a nagy sütés-főzések ideje is.  A karácsonyi menüsor még csak-csak összeáll, de valljuk be, hogy a sütéssel sokan hadilábon állunk. A szerencséseknek kéznél van egy nagyi - mert mint tudjuk, süteménykészítésben a nagymamák verhetetlenek! De nagyszülői-szülői segítség híján sokunknak tört már bele a bicskája a karácsonyi süteményekbe.

Van kiút a depresszióból?

Van kiút a depresszióból?

A depresszió 300 millió embert1 érint világszerte, és ez a szám folyamatosan növekszik. A major depresszió egyfajta civilizációs betegség, mely az életkörülmények változása, a folyamatosan érkező információáradat, a sok inger és stressz hatására egyre gyakrabban alakul ki. Az elmúlt 25-30 évben mintegy 50%-kal nőtt a betegség gyakorisága2, és míg korábban inkább az 50 év felettiek esetében beszélhettünk kiugró számokról, addig napjainkban egyre több a fiatal, 15-25 év közötti beteg.

7+1 hatékony trükk: infrafűtéssel a kedvezőbb rezsiért 

7+1 hatékony trükk: infrafűtéssel a kedvezőbb rezsiért 

Minden hónapban, kezünkben a számlával, azon gondolkodunk, hogyan csökkenthetnénk azt az összeget, amit arra költünk, hogy elég melegnek érezzük az otthonunkat a hideg hónapokban. Sokan azt gondolják, hogy az elektromos fűtés drága. Pedig ez egy idejétmúlt információ, ráadásul egyszerűen és olcsón akár kész lakásban, vagy házban is használhatunk olyan elektromos fűtést, ami kíméli a pénztárcánkat! 

Dobó Kata és Molnár-Szilágyi Szilvi:

Dobó Kata és Molnár-Szilágyi Szilvi:

Júliusban indult útjára az a kezdeményezés, amely az SOS Gyermekfalvakra és az ott nevelkedő gyerekekre hívja fel a figyelmet egy online videósorozattal, melyben Karafiáth Orsolya verseit olvassák fel ismert emberek. Nemrég jelent meg Dobó Kata és Molnár-Szilágyi Szilvi videója, akik mindketten ráismertek saját kislányaikra is a nevelt gyerekek igaz történeteit feldolgozó költeményekben.   

HŐSÉGBEN SPORTOLNI? – ERRE KELL FIGYELNI, HOGY NE SZÁRADJUNK KI!

HŐSÉGBEN SPORTOLNI? – ERRE KELL FIGYELNI, HOGY NE SZÁRADJUNK KI!

Sokan a nyári hőségben vagy bekapcsolt klíma mellett is rendszeresen sportolnak, ami rendkívül veszélyes is tud lenni, ha nem pótoljuk közben az elveszett folyadékot. Honti Pétert, az Absolute Live dietetikusát kérdeztük.

Oldalak