Jelenlegi hely

Segítség a nehéz napokban

Segítség a nehéz napokban

MASTODYNON® belsőleges oldatos cseppek - A nőiség megélésének egyik kényszerű kísérője a menstruációs ciklus. Ha tetszik, ha nem, szervezetünk hónapról hónapra emlékeztet bennünket női mivoltunkra.

Segítség a nehéz napokbanEgyesek már a menstruáció kezdetét megelőzően kellemetlen tüneteket tapasztalnak, mások a menstruációhoz kapcsolódó egyéb tünetektől szenvednek, mint pl. a vérzészavar, az emlők fokozott érzékenysége. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a „havibaj” jelentkezésével is megmaradjon jó közérzetünk? Zökkenőmentesebbé válhat a ciklus, ha rendszeresen mozgunk, mellőzzük a dohányzást és mérsékeljük az alkoholfogyasztást. Mindezek mellett, súlyosabb esetekben érdemes segítségül hívni a fitoterápiát: a gyógynövény alapú homeopátiás gyógyszer, a Mastodynon® belsőleges oldatos cseppek alkalmazása megoldást jelenthet a menstruációval összefüggő bizonyos panaszok kezelésére.

Mivel a menstruációs ciklus természetes élettani jelenség, joggal várhatnánk el, hogy ne okozzon semmilyen panaszt. Ennek ellenére a legtöbb hölgy mást tapasztal: egyes felmérések szerint a nők mintegy 70-90 százaléka szenved a menstruációhoz köthető testi és lelki tünetektől. A havi ciklus egyénenként eltérő, változatos tüneteket produkálhat. A menstruációt megelőző két hétben előfordulhat fejfájás, szédülés, izom- és ízületi fájdalom és mellfeszülés. Sokan tapasztalnak ebben az időszakban haspuffadást, átmeneti testsúlygyarapodást, ingerlékenységet, fáradékonyságot, vagy lehangoltságot. Másoknak a rendszertelen, ki-kimaradozó menstruáció okoz gondot. Feltétlenül fontos azonban, hogy súlyos panaszok esetén forduljunk nőgyógyászhoz, aki kizárhatja az egyéb megbetegedések lehetőségét. Pl. a menstruáció során észlelt kismedencei fájdalom természetes jelenség, ám bizonyos esetekben kismedencei gyulladás, a méh rendellenes helyzete, jó- és rosszindulatú daganatok, vagy esetleg a méhbe felhelyezett spirál miatt alakul ki.

TERMÉSZETES SEGÍTSÉG

Segítség a nehéz napokbanA leírtak fényében igen fontos gyógynövény a Földközi-tenger vidékéről származó barátcserje – Vitex agnus castus. Számos klinikai vizsgálatot végeztek barátcserjével premenstruációs szindrómában szenvedő nők részvételével, akiknek a tünetei legalább három hónapig tartó kezelést követően enyhültek. A páciensek döntő többsége a mellfájdalom csökkenéséről számolt be a kezelési idő hosszával arányos mértékben. A humán vizsgálatokban bizonyított hatás alapján a barátcserje kivonatot tartalmazó készítmények legfontosabb javallatai a menstruációs zavarok, a mellfeszülés, illetve a premenstruációs szindróma tüneteinek mérséklése. A Mastodynon® cseppek komplex összetételű, homeopátiás készítmény, amely elősegíti a szervezet öngyógyító törekvését. A gyógyszer legfőbb alkotóeleme a már említett barátcserje, ezen kívül indián asszonygyökér, cikláment, Ignác babot, íriszt és királyliliomot tartalmaz, amelyek a menstruációt megelőző tünetek – például idegesség, ingerlékenység, fejfájás – kezelését célozzák. A készítmény előnye, hogy nem tartalmaz hormonokat, hatóanyagai kizárólag természetes összetevők, alkalmazása során a mellékhatások jelentkezése csekély mértékű. A Mastodynon® cseppeket az orvos előírásai szerint kell szedni több hónapon keresztül – a menstruáció ideje alatt is –, és a panaszok megszűnését követően még néhány hétig.

Ha tehát a menstruációval jelentkező, a normális életvitelt korlátozó panaszai vannak, ne törődjön bele! Kérje ki nőgyógyász, gyógyszerész tanácsát és éljen a természet nyújtotta segítséggel, hogy megélhesse az örömteli nőiséget!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT.

További cikkek hasonló témában

Antidepresszánsok helyett ásványvíz?

A téli depresszió első jeleit érzi magán? Esetleg hosszabb ideje...

 Méregtelenítéssel készül a tavaszra Polyák Lilla

A gyönyörű színésznő vékonyabb és szebb, mint valaha!

Több ezer vércukormérés egyetlen nap alatt!

Több száz lufival üzentek a nemzetközi diabétesz séta résztvevői...

Milyen a kiegyensúlyozott táplálkozás?

A kiegyensúlyozott táplálkozás vagy megfelelő diéta a...