Jelenlegi hely

Nem kell szorítani!

Nem kell szorítani!

Egészségmegőrzés akkor is, ha a miniszoknya alá fúj a szél! Az ősz közeledtével egyre kiszámíthatatlanabbá válik az időjárás.

Nem kell szorítani! Melegek még a nappalok, de csípős hideg szelek jöhetnek. A gyors hőmérséklet-változás miatt a miniszoknya alatt gyakoribbá válik a sürgető érzés, szorítani kell, aztán szaladni. Ezek a klasszikus tünetek a nők életében többször is előfordulnak. Aki pedig szenvedett már komoly felfázástól, vagy hólyaghuruttól, az mindenképpen keresi az egészségmegőrzés módjait.  Jól jön a természet segítsége, erre van egy bevált tippünk.

A nők többsége igen jól ismeri az őszi-téli időben jelentkező égető, fájó, sürgető kellemetlenségeket. Csak megfúj a szél a miniszoknyában, vagy nyáron tovább vagyunk vizes fürdőruhában, mint kellene, és jön a szorítgatás, sürgősen be kell jussunk a mellékhelyiségbe. Egy kis házi kezeléssel, fürdővel el tud múlni a kellemetlenség, de ha már betegség alakul ki, orvoshoz kell fordulni. Elmulasztja a bajt, de sok nő panaszkodik a tünetek gyakori visszatérésére. A kezdeti tünet leggyakrabban a 25-30 éves, szexuálisan aktív nők körében jellemző,  veszélyt jelent terhesség esetén, ezért jó időben odafigyelni és az egészséget megőrizni.

De mi is okozza a felfázást?
A felfázást okozhatja alulról jövő hideg, ilyenkor ősz közeledtével a nap még lecsalogatja rólunk a melegebb ruhadarabokat, szívesen időzünk a parkokban a hideg padokon ücsörögve lenge ruháinkban. Alulöltözve indulunk reggel suliba, vagy dolgozni.  A hideg hatására vérbőség alakul ki az intim testtájaknál, ami viszont kedvező táptalaj a mikrobáknak. Bakteriális fertőzések tehát hidegre, de más hatásokra is könnyedén előfordulnak, pl. a végbélben tálható kórokozók könnyedén átjuthatnak a húgycsőhöz, illetve a tünetek sokszor szexuális együttlét után jelentkeznek. Mindkét esetben a panaszokat a húgyút nyálkahártyájának gyulladása okozza. A szervezetünk önvédelmi rendszere működésbe lép, a baktériumok ellen a megtapadásukat, szaporodásukat gátló anyagot küld, ami segít a szervezetből távozó folyadékkal együtt  a megtapadásra  nem képes baktériumokat a húgyutakból kimosni. Azt is tudjuk, hogy a szervezetben a THG fehérje felelős azért, hogy a húgyútban ne tapadjanak meg és ne szaporodjanak az E. coli baktériumok. Akiknél ez hiányzik, sok nőnél ez probléma, sokkal hajlamosabbak a felfázásra.

Tünetek
A hólyaghurut, vagy felfázás tünetei elsősorban rendkívül kellemetlenek, a gyakori vizelési ingert fájdalom is kíséri. Vizelés közben égő, csípő érzés lép fel, a fájdalom leginkább a húgyhólyagban jelentkezik, illetve a kismedencében és az alhasban. A betegség azért veszélyes, mert könnyen átterjedhet a szervekre, és akár vesemedence gyulladást, vagy akár életveszélyes vérmérgezést is okozhat.

És a megoldás?
Kulcsfontosságú a felfázás megelőzése, azaz a vizeletkiválasztó szervek egészségének megőrzése, mert ha megtörténik a baj, sokszor már csak az antibiotikum segít. Az antibiotikumok alkalmazása során gyakran a gyógyszerre rezisztens új baktériumok keletkeznek a húgyútban, amikkel szemben az alkalmazott antibiotikum már tehetetlen. Az eddig ismert leghatékonyabb természetes anyag a húgyút védelmére az Amerikában előforduló, régóta  kipróbált cranberry, amerikai nagyszemű tőzegáfonya, illetve az abból készített kapszulázott hatóanyagkivonat. Rendszeres szedésével fenntartható a normál vizeletürítés.Klinikai kutatások eredményei kimutatták, hogy  az erre a célra
Amerikában termesztett tőzegáfonya gyümölcs proantocianidin hatóanyaga
képes betölteni a THG funkcióját, vagyis gátolja az E. coli megtapadását
a húgyútban. A Cran-C kapszula  tartalmazza ezt a hatóanyagot, amely a
húgyutakban a baktériumok szaporodásához és megtapadásához teremt
kedvezőtlen közeget, és napi 1-2 liter folyadék fogyasztásával segíti a
baktériumok kimosódását. A baktériumok szaporodásának ilyetén gátlásával
megakadályozza új antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek kialakulását
is, amik a gyulladás elhúzódását eredményezhetik, ezért is javasolt
antibiotikumszedés mellett napi egy Cran-C kapszulát is szedni.
Felfázásra hajlamosaknak ajánlott napi egy kapszula fogyasztása,
jelentkező tünetek esetén kettő. Fontos, hogy, ha a tünetek egy-két
napon belül nem enyhülnek, forduljunk orvoshoz.

További cikkek hasonló témában

Megfelelő folyadékpótlással...

...könnyebben megy a tanulás is! A megfelelő folyadékpótlás...

Több ezer vércukormérés egyetlen nap alatt!

Több száz lufival üzentek a nemzetközi diabétesz séta résztvevői...

EZ LESZ AZ IDEI NYÁR LEGTUTIBB KIEGÉSZÍTŐJE!

Az Amway megtalálta azt a nyári „kiegészítőt”, ami mindenkinek jól...