Jelenlegi hely

Itt a nyár - védjük szemeinket megfelelő napszemüveggel!

Itt a nyár - védjük szemeinket megfelelő napszemüveggel!

Bár télen is képes olyan szikrázóan sütni a nap, hogy alig látunk tőle, azért nyugodtan kijelenthető, hogy a napszemüveg szezonja a nyári időszakra tehető. Nem csak kényelem és divat szempontjából fontos viselnünk ezeket a kiegészítőket. Szemeink számára bizony hatalmas segítséget és védelmet nyújtanak. Ha nem viseljük őket, az sok esetben káros is lehet. Óvjuk szemeinket az erős napfénytől!

Ahogy a szemüvegkeretek tekintetében, napszemüvegből is határtalan már a választék. A különböző stílusok valóban öltözékünk kiegészítőjeként is funkcionálhatnak. Nem beszélve arról az igazán cinkos segítségről hölgyek esetében, amikor smink nélkül gyorsan ki kell szaladnunk valahova például. Vagy ha épp nem aludtunk eleget, hosszú volt az előző nap, és jól esik eltakarni kialvatlan, fáradt, esetleg karikás szemeinket. De a napszemüveg még sokkal több ennél is!

- Az erős napfény nem csak a látást akadályozza, - ami miatt például vezetés közben szinte elengedhetetlen az alkalmazása, hanem sajnos elég káros is szemeinket tekintve. A magas fokú ultraibolya sugárzásnak rövid és hosszútávú roncsoló hatásai lehetnek szemünkre. Éppen ezért a napszemüveg viselése elengedhetetlen főként az olyan helyeken, mint a strand, ahol fokozott veszélynek vannak kitéve szemeink. De ma már az a legjobb, ha mindig hordunk napszemüveget, amikor kilépünk a fénybe - mondta Szalay Szabolcs, a Rapidus Optika, mobil szemészet és optika ügyvezetője.

Természetesen a nagy választék lehetővé teszi, hogy hozzánk illő napszemüveget viselhessünk. Ez alól pedig már az sem kivétel, aki ráadásul szemüveges is. Szó sincs már arról, hogy duplán kellene szemüveget viselni, vagy arról, hogy csak a kontaktlencséseknek adatik meg ez a lehetőség. A dioptriás napszemüvegeknek köszönhetően ez már a múlté. Így egyszerre hódolhatunk a divatnak, óvhatjuk szemeinket a káros napsugaraktól, és mindezt anélkül, hogy az éles látásnak búcsút kellene mondanunk. Sőt! Ezt még mindig lehet fokozni a fényre sötétedő lencsékkel, melyek így több funkciót is biztosítanak egyszerre viselőjüknek, anélkül, hogy cserélgetni kellene a szemüvegeket.

További cikkek hasonló témában

Holt-tengeri só

A Holt-tenger vizében megmártózni különleges élményt jelent. A víz...

Karácsony = plusz két kiló?

Ha az ünnepek alatt nem figyelünk a kalóriákra, örülhetünk, ha...

Elkerülhető nyári tragédiák

A jó idő beköszöntével a szülők nagy része retteg a gyerekekre...

Téli vitaminfeltöltés! Csíráztatás otthon

Néhány egyszerű tipp, hogyan nevelj otthon csíra-ételeket. A téli...