Jelenlegi hely

Bonduelle bordó inspiráció:

Bonduelle bordó inspiráció:

Itt a tavasz és az év első hosszú hétvégéje, lehet a konyhában kísérletezni, alkotni, új ízeket kipróbálni. 

Erre inspirál a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány utolsó, bordó színre épülő receptvideója is. Mint ismeretes, a márka azzal a céllal indította színes kampányát, hogy termék-portfóliója széles választékát alapul véve, vadonatúj és könnyen elkészíthető, kreatív recept-videókkal inspiráljon az egészséges táplálkozásra. Az eddig megjelentreceptvideókban aranybarna;sárga; zöldés narancssárgaszínekjátszották a főszerepet.A március 13-tól megtekinthető bordó videóbancékla és vörösbab felhasználásával készül a látványos fogás, amelynek nemcsak receptjét osztjuk meg, hanem a cannelloni színezésére még egy zseniális konyhai trükköt is elárulunk.

Főzés előtt, íme a cékla és a vörösbab legfontosabb jótékony hatásai.

A cékla majdnem egész évben elérhető, így évszaktól függetlenül készíthetünk belőle levest, salátát, turmixot, savanyúságot. Többnyire a gyökerét használjuk, de levelei is egészségesek, fogyaszthatók. Magas az antioxidáns tartalma, ez védi sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól. A cékla hatóanyagai pozitívan befolyásolják a szervezet vérképzését, a sav-bázis egyensúlyunkat. Étrendükbe beépítve, rendszeres fogyasztásával legfontosabb méregtelenítő szervünket, a májunkat is tisztíthatjuk.

A babnak, vagy népies nevén “paszulynak” több mint száz fajtája ismert, mindegyik különböző tulajdonságokkal rendelkezik. A legmagasabb antioxidáns tartalma azonban a vörösbabnak van. Alapzöldségeink egyike, készíthető belőle leves, saláta, főzelék, vagy éppen pogácsa. Csökkenti a vércukorszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalma, fogyasztásával megőrizhetjük testsúlyunkat. Jó hatással van a gyomrunkra, ha a babot pikánsan fűszerezzük, mint ahogy bordó receptünkben is.

Céklás rakott cannelloni vörösbabbal és parmezánnal

Hozzávalók:

1 üveg Bonduelle cékla

1 konzerv Bonduelle vörösbab

2 db. lila hagyma

25 dkg darált hús

cannelloni tészta

25 dkg natúr krémsajt

5 dkg reszelt parmezán

2 dkg parmezánforgács

tejföl

Ízlés szerint olaj, só, bors

Elkészítés

Serpenyőben kevés olajt hevítünk, majd az apróra vágott lila hagymát és a darált húst kissé lepirítjuk, fűszerezzük. Hozzáadunk egy fél doboz Bonduelle vörösbabot, átforgatjuk, elkeverjük 5 dkg krémsajttal, kevés céklalével meglocsoljuk, pépesítjük, majd nyomózsákba töltjük.

A nyers cannelloni tésztákat hideg céklalé-fürdőbe mártjuk (10-15 percre), majd felállítva tűzállóedénybe sorakoztatjuk őket. A vörösbabos, darált húsos masszával megtöltjük a bordóra színezett tésztákat és a maradék céklalevet óvatosan rájuk öntjük, kb. a hőálló tál ¾ magasságáig.

Fél üveg Bonduelle céklát és a Bonduelle vörösbabkonzerv másik felét 20 dkg krémsajttal pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt parmezánt is. A keveréket kevés tejföllel és céklalével krémesíthetjük. Az így kapott szószt a töltött tésztacsövek tetejére öntjük, majd parmezánforgácsokat szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 160 fokon, alufóliával lefedve sütjük, 40-50 percig.

Tálalásnál bordó színű babos szószt, savanyúságnak céklát kínálhatunk mellé.

További cikkek hasonló témában

Nyerje vissza  egészséges mosolyát Ön is!

Fogaink elvesztése, azok esztétikai állapotának romlása minden...

Tavaszi tisztítókúra az otthonodnak is

Verhetetlen takarító trió az Amway-től

Milyen a kiegyensúlyozott táplálkozás?

A kiegyensúlyozott táplálkozás vagy megfelelő diéta a...

Meghosszabbíthatjuk életünket?

A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is...