Jelenlegi hely

Az Egészség nem Luxus!

Az Egészség nem Luxus!

A Monte-Carlóban élő, magyar származású tervező ruhakollekciói mára világszerte ismertek, azonban kevesen tudják,
hogy a saját használatra szánt fejlesztései, a SPA víztisztító zuhanyfejek és csaptelepek épp világszabadalom előtt állnak.
Interjú Némethy Nerellával.

Az Egészség nem Luxus!Gyönyörű hosszú a hajad, egészséges, tiszta a bőröd. Nehéz elképzelni, hogy nem mindig volt így. Mi a titok?

A tiszta víz. Sok időbe telt erre a tényre rájönnöm. Kislányom száraz bőrrel, ekcémával, én pedig hajhullással küszködtem. A piacon kapható víztisztítók közül sokat kipróbáltunk, az olcsóbb aktívszenes kancsótól a drága, többlépcsős beépíthető készülékig. Úgy gondoltam, minél nagyobb a készülék, annál hatékonyabb lesz, de sajnos egyik sem nyújtott megoldást a kialakult bőr- és hajproblémákra. Dühömben a filtereket szétfűrészeltem, és így tudtam meg, hogy aktívszenes „tölteléket” tartalmaznak. Több fórum állítása szerint az aktívszenes szűrőkben telítődésük után baktérium tenyészetek alakulhatnak ki, ezért használat közben akár veszélyessé is válhatnak az egészségre. Az aktívszenes filternél soha nem lehet tudni, hogy mikor használódott el, így ez nekem szóba se jöhetett, mint szűrő. Hosszas keresés után rátaláltam arra a cégre, aki az eredeti KDF-et gyártja, és a szabadalom tulajdonosa.

Az Egészség nem Luxus!Mi az a KDF?
A KDF egy nagytisztaságú vörösréz-cink formula, mely semlegesíti a klórt, megszűri a nehézfémeket és egyéb szennyeződéseket (pl. arzén, ólom, higany), és elpusztítja a baktériumokat, gombákat. Mióta a SPA 100% KDF filtert használom, kislányomnál megszűntek a bőrproblémák, nekem újra gyönyörű hosszú hajam van. 18 hónapos kisfiam még hírből sem ismeri a fürdő-, illetve popsikrémet.

A SPA víztisztító filter átlátszó. Milyen megfontolásból tervezted így?
Két okból kifolyólag. Már megvásárláskor ellenőrizhető, hogy a SPA víztisztító NEM aktívszenes termék. Az átlátszó filter falán keresztül látható, hogy a filterben nincsenek fölösleges “töltőanyagok”, mint pl. homok, kerámia darabok stb. Továbbá a víz minősége köztudottan területenként változó. Ezért nem írjuk elő, hogy hány liter víz átfolyása után, vagy hány hét, hónap, év után kell cserélni a filtert. Nem lehet pontosan meghatározni, hogy a használat alatt milyen minőségű víz folyik át a filteren. Történhet csőtörés vagy vízszennyezés, amiről a vásárló esetleg nem értesült. A SPA filter technológia hatékonyságának az alapja, hogy a felhasználó bármikor könnyedén ellenőrizheti a töltet állapotát. Amikor a KDF az eredeti arany színéről feketére, vagy sötétbarnára változik, csere ajánlott.

Az Egészség nem Luxus!Miért pont egy kézi zuhany nyelébe helyezted el a filtert?
Munkámból adódóan sokat utaztam, és hogy ne kelljen lemondanom a biztonságos tiszta vízről, mobilis víztisztítóra volt szükségem. A zuhanyfej használata egyszerű, csupán gégecsőre kell csavarni, és máris használható. Innen indult az ötletem, hogy a filtert a zuhany nyelébe helyezzem el. Időközben vannak további fejlesztéseim, víztisztító csaptelepek. A filter a kifolyócsőben van elhelyezve, így a filter a perlátor előtt, az utolsó ponton szűri meg a vizet. Ezáltal nem alakulhatnak ki lerakódások és baktérium tenyészetek. Kisfiamnál soha nem vásároltam drága babavizet, illetve nem kellett felforralnom az ivóvizet. Azonnal tiszta és egészséges hideg vagy forróvizet kapok a csapból, mivel a SPA filter a meleg vizet is megszűri. A filter a zuhany és a csapok esetében egyaránt könnyen cserélhető. Szerszám és szaktudás nem szükséges.

A SPA víztisztító termékek hatékonyságát igazolja, hogy országszerte 25 kórház szülészeti osztályán SPA zuhannyal fürdetik az újszülötteket!

E-Mail: info@spa.com.mc

SPA Vevőszolgálat: +36.70.33.55.122,

Weboldal webáruházzal: www.spa.com.mc

További cikkek hasonló témában

STRANDBETEGSÉGEK

A húgyúti fertőzések veszélyei

Vegyük komolyan a cukorbetegséget!

A cukorbetegség korunk egyik leggyorsabban és legszélesebb körben...

Legyen olyan a mosolyod, mint a hollywoodi sztároké!

Professzionális otthoni fogfehérítés a Dr. Fresh-től

Fascia? Rendkívül titokzatos szövet a bőr alatt.

A testet hálóként körülfonó, az izmokat beborító fehér...