Jelenlegi hely

A szervezet lúgosítása

A szervezet lúgosítása

Az utóbbi időszakban rengeteg információ bombázz bennünket azzal kapcsolatban, hogy egészségünk védelme érdekében rendkívül fontos szerepe van a szervezet lúgosításának.

Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy a legtöbb betegség kialakulásának oka a szervezet elsavasodása, vagyis a lúgosítás hiánya. Az emberek többsége napjainkban 80 százalékban savasító ételeket fogyaszt.

Savasító ételek, tehát kerüld!

A szervezet lúgosításaKenyér és gabona: rizs, kenyér, kukoricapehely, tésztafélék tojással, tésztafélék tojás nélkül, grahamkenyér, tojás, zabpehely. Tejtermékek: tejszín, joghurt, lágy sajt, zsíros túró, camembert, kemény sajt, ömlesztett sajt. Magvak: mogyorókrém, földimogyoró, pisztácia. Húsok: sertéshús, kacsa, tyúkhús, borjúhús, pulykahús, májas hurka, pisztráng, szalámi, liba, sertésmáj. És akkor az édességek: kristálycukor, keserű csokoládé, jégkrém, tejcsokoládé, teasütemény. És sajnos vannak olyan zöldségek is, amik savasítanak: zöldborsó, lencse, bab. Ugyanakkor a külső környezeti tényezőknek, a különböző sugárzásoknak és a stressznek is savasító hatása van.

Az elsavasodott szervezetben a baktériumok jól érzik magukat, ezért a betegségek is könnyebben felütik a fejüket, kétszeresére nő a daganatos betegségek kialakulásának kockázata. Az elsavasodott szervezet többek között az alábbi vészjeleket küldi felénk: fáradékonyság, huzamosabb ideig fennálló levertség illetve depresszió, fejfájás, gyenge immunrendszer, bőrproblémák, mint a pattanások és a narancsbőr, magas vérnyomás, emésztési zavarok, cukorbetegség, fogászati problémák, szívritmuszavar stb. A szervezet savtalanítása, egyben annak komoly méregtelenítésével jár együtt, megszabadulunk a méreganyagoktól, illetve a súlyfelesleg is könnyebben lepereg azokról, akik erre szorulnak.

A szervezet lúgosításaEgészségünk érdekében, szervezetünket naponta többféle friss zöldséggel és gyümölccsel kell táplálni. A lúgosító ételek többek között a következők: gyümölcsfélék, a legjobban a banán lúgosít, lehet édeset is enni, mint mézet, lekvárt és dzsemet, húsfélék közül az hering, édesvízi halak, tengeri herkentyűk, tőkehal, nem utolsó sorban a zöldségek, mint a burgonya, karfiol, gomba, brokkoli, uborka, vöröshagyma, metélőhagyma, fokhagyma, fejes saláta, zeller, karalábé, kelkáposzta, cukkini, sárgarépa, petrezselyem, spenót, padlizsán, hónapos retek és a paradicsom.

Többek között néhány alapvető dolgot be kell tartanunk, mint a rendszeres testmozgás, alkoholt csak mértékkel-, elsősorban bort lehet fogyasztani, de a töményet és sört ajánlott kerülni. Mivel a lúgosítás során megnő a szervezet vízigénye, igyunk naponta 2-2,5 l vizet, de nem mindegy milyet. Tiszta, szénsavmentes vizet, amibe ajánlott néhány csepp citromlevet csepegtetni. A lúgosítás eredménye jobb alvás, szép bőr, több energia, szellemi és fizikai fittség, általános jó közérzet és erősebb immunrendszer.

A lúgosítás során, amennyiben csak azokat az ételeket fogyasztjuk, amelyek lúgosítanak, akkor komoly egészségügyi problémákat is okozhatunk magunknak. Ha a helyes táplálkozást sikeresen megvalósítjuk, akkor a lúgosításra nem kell ügyelnünk, hiszen a jól működő szervezet ezt megoldja. Mindössze a megfelelő  "anyagokra" van szüksége ehhez.

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon háziorvosával!

További cikkek hasonló témában

Kényszerek rabságában

A mai rohanó világunkban nemcsak ügyesen helytállunk az élet...

A méregtelenítés fontossága

A GreenGO+ étrendkiegészítő italpor természetes összetevőivel...

A grapefruit

Erről a kesernyés gyümölcsről általában mindenki azt hiszi,...

Az esti étkezés kiemelt szerepe

Napjainkban egyre többen figyelünk oda az egészségünkre és az...