Jelenlegi hely

A jó gyomor – nagy kincs

A jó gyomor – nagy kincs

GASTRO-BON rágótabletta - a gyomor őre. Újdonság a gyomor és a bélrendszer egészséges működéséért .

Emésztésünk komplex folyamatával nem szoktunk foglalkozni, legfeljebb tudjuk, hogy működik. Szívesen hódolunk a kulináris élvezeteknek, ha csak gyomorégés vagy más emésztési diszkomfort meg nem akadályoz. Nagy kincs, ha valaki nyugodtan megeheti mindazt amit megkíván!

Mik azok a bélbaktériumok és mi közük az emésztéshez?
A jó gyomor – nagy kincsRendkívül összetett struktúrájú és bonyolult működésű az emésztőrendszerünk, amely a szájüregtől a végbélig tartó 9 méter hosszúságú tápcsatornát jelenti. Ennek központi traktusa a gyomor és a bélrendszer.

Fontos szerep jut a munkában a tápcsatorna mikróba-ökoszisztémájának, azaz a gyomor- és bélnyálkahártyákon elhelyezkedő jótékony baktériumoknak. A mintegy 800 féle baktérium közül mennyiségében kiemelkednek a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsek. Számos, az emésztéshez szükséges enzimet, immunanyagokat továbbá vitaminokat termelnek. Ezen kívül védik a gyomor- és bélnyálkahártyák épségét, továbbá a nyálkahártyákra tapadva meggátolják a káros baktériumok, vírusok, gombák megtelepedését, szaporodását.

Nem érezzük betegségnek, de sokan együtt élünk rendszeres gyomorpanaszokkal. Mik az okai?
Statisztikák szerint minden negyedik-ötödik ember tapasztal valamilyen zavart emésztési rendszerében. A rossz közérzet nem mindig függ össze azzal, hogy éppen mit ettünk. Bizonyos környezeti ártalmak, mint a stressz, fertőzések, kémiai anyagok, a rendszeresen fogyasztott alkohol irritálhatják a gyomor és nyombél nyálkahártyáit.

Ha megváltoznak az étkezési szokások, vagy antibiotikumkezelésre van szükség, akkor a gasztrointesztinális rendszer baktériumállománya megváltozhat. Ilyenkor feltétlen fontos a gyomor- és bélflóra egyensúlyát, egészséges működését védeni.  A jótékony baktériumoknak a tápcsatornába való juttatása és speciális növényi hatóanyagok alkalmazása segítséget jelenthet az emésztés számára.

Ilyen céllal fejlesztette ki a Pharmaforte cég a Gastro-Bon rágótablettáját, egy új hatóanyag-kombinációjú étrend-kiegészítő a gasztrointesztinális rendszer többszintű karbantartására.

Milyen hatóanyagok vannak a Gastro-Bon készítményben?

1.Édesgyökér-kivonat tartalma a gyomor-nyálkahártya egészségét segíti
A Gastro-Bon növényi hatóanyaga az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra, licorice radix) kivonata, amelyből eltávolították a növény vérnyomást növelő hatóanyagát. A speciális kivonat (DGL) flavanoid komponensei a gyomor és a nyombél nyálkahártyáira fejtenek ki kedvező hatást. Segítik a nyálka képződését, ami védi a nyálkahártyát a gyomorsav károsító hatásától, valamint hozzájárulnak a gyulladásgátló hatású prosztaglandinnak, a nyálkahártya természetes védőanyagának termelődéséhez. Kutatások szerint a DGL a gyomor körüli izmok normál állapotának fenntartását támogathatja.

2.Probiotikumtartalma az intesztinális mikroflóra egyensúlyának fenntartását segíti
A Gastro-Bon szinbiotikumot tartalmaz, azaz pre- és probiotikumokat együtt. A prebiotikumok (fruktóz-oligoszacharid, xilitol) a probiotikumok szaporodását segítik elő.
A jótékony baktériumok közül a két legjelentősebb probiotikumtípust tartalmazza a készítmény: a Lactobacillus sp. (L.acidophilus, L.rhamnosus) és a Bifidobacterium sp. (B.bifidum, B.infantis, B.longum) probiotikumokat.

a) Antibiotikumkezelések kiegészítésére
Az antibiotikumos kezelés mellékhatásként jelentkező gyomorpanaszok, és hasmenés oka nem más, mint az intesztinális mikroflóra felborulása, az emésztéshez fontos baktériumok részbeni vagy teljes kipusztulása. Klinikai vizsgálatok alapján javasolt probiotikumokat fogyasztani antibiotikumkezelések során vagy azt követően, hogy a normál mikroflóra fennmaradjon vagy helyreálljon. A Gastro-Bon probiotikum-összetétele erre tökéletesen alkalmas.

b) Utazások, megváltozott étrend esetén
Utazásaink alkalmával gyakoriak a gyomorproblémák. Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek (antibiotikumok, hormonkészítmények, szteroidok), allergiák és a tartós stressz jelentősen károsíthatja a normál flórát. Probiotikumok alkalmazása, így a Gastro-Bon pótolja a tápcsatorna jótékony baktériumait, ami segíti az egészséges gyomor- és bélműködést.

c) A szervezet immunrendszerének támogatására
Az utóbbi évek kutatásai kimutatták, hogy a gasztrointesztinális baktériumflóra működése és az immunrendszer teljesítőképessége között szoros kapcsolat áll fenn. A probiotikumok segítik a bélflóra egyensúlyi állapotát fenntartani, helyreállítani és ezáltal a szervezet teljes immunrendszerének működésére is kedvező hatással vannak. A Gastro-Bon probiotikum összetevői az emésztőtraktusban megtelepedve immunanyagok felszabadítására alkalmasak, segítve ezáltal az immunrendszert.

Kiknek ajánlott a Gastro-Bon fogyasztása?
-  A jó gyomorérzet fenntartására, az egészséges emésztés segítésére
- Különösen javasolt antibiotikumkezelések alatt és után, valamint szívgyógyszerek, nyugtatók, sztatinok, sztereoidok, szalicilátok mellett.
- Kedvező hatású gyomor- és nyombélnyálkahártyák, a gyomorzáróizom érzékenysége esetén.
- Javasolt utazásokra magunkkal vinni, illetve megváltozott vagy nem kiegyensúlyozott étrend esetén alkalmazni.

 


GASTRO-BON
étrend-kiegészítő
OÉTI: 8933/2011

 

 

A Gastro-Bon rágótabletta három kiszerelésben kapható: 10db, 30db és 60db / doboz.

Nyugodtan fogyaszthatják a liszt- és tejcukorérzékenyek, a cukorbetegek és a magas vérnyomásban szenvedők is. Terhes kismamáknak, szoptatós anyáknak, 3 éves kor alatti gyermekeknek nem javasolt a szedése!

Alkalmazása:
Napi 2x1 tablettát ajánlott a főétkezések előtt 20 perccel rágással elfogyasztani, folyadék fogyasztása nélkül. Tartósan szedhető.
                                                                                                                                    
Összetevői egy tablettában: 380mg édesgyökér-kivonat, 2,5 milliárd élő baktérium (Lactobacillus acidophilus A jó gyomor – nagy kincsés rhamnosus, Bifidobacterium bifidum, infantis és longum), fruktóz-oligoszacharid és xilitol prebiotikumok

Tárolás: a maximális hatékonyság megőrzésére előnyös hűtőszekrényben tárolni.

Kapható gyógyszertárakban, bioboltokban és a Pharmaforte webáruházában.
  www.pharmaforte.hu

További cikkek hasonló témában

Mi is az a CBD, a XXI.század kuriózuma?

A kannabidiol (cannabidiol), (röviden CBD) egy nem pszichoaktív...

Szűrővizsgálatok fontossága

Mindannyian tudjuk, hogy egy tíz perces nőgyógyászati...

Legionella

Megisszuk, fürdünk benne, mégsem betegszünk meg, ha azonban a...

Élj teljes életet ételallergiával

Az összetett ételallergiával élők számára elkerülhetetlen a...