Jelenlegi hely

A fekvő NAPSUGÁRSZAUNA

A fekvő NAPSUGÁRSZAUNA

páratlan hatékonyságának a titkai - Azok, akik már rendszeresen használják, egyetértenek abban, hogy a fekvő napsugárszauna századunk legsokoldalúbb vitalitás-növelő (egészségvédő, betegség-megelőző) eszköze.

A készülék rajongói arról számolnak be, hogy rendszeres használat esetén minden fáradtságérzet, gyengeség, elesettségi állapot megszűnik. Úgy érzik, mintha feltöltötték volna őket energiával.

A fekvő NAPSUGÁRSZAUNA Ezért azután a sokféle élettani hatás (méregtelenítés, testsúlycsökkentés, bőrszépítés, fájdalomcsökkentés, immunerősítés, testi és lelki relaxáció, a vérkeringés javítása, vérnyomáscsökkentés, a stressz-tűrő képesség növekedése, az alvásigény csökkenése, az immunrendszer erősítése, a vitalitás és a szellemi és fizikai teljesítőképesség jelentős növelése) mindegyikét nagyon sok hazai és külföldi referenciával, esettanulmánnyal tudjuk alátámasztani. A készülékben kényelmesen fekve sokkal alacsonyabb hőmérsékleten 30 perc alatt többet verejtékezünk, mint a hagyományos forró levegős szaunában 2,5-3 óra alatt.

Az alábbiakban ezért röviden összefoglaljuk azokat a legfontosabb jellemzőket, amelyeknek ez a sokoldalú hatékonyság köszönhető.

MI A NAPSUGÁRSZAUNA?

Az élet kialakulása a Földön a Nap fény- és hő-sugárzásának köszönhető. Ismeretes, hogy a Nap fénysugarait már nagyon régóta elő tudjuk állítani mesterségesen: minden villanykörte ezt a találmányt hasznosítja. A Nap hősugárzását viszont csupán néhány éve tudják mesterségesen előállítani.  A napsugárszauna a Napnak ezt a különleges hullámhosszúságú mesterségesen előállított hősugárzását hasznosítja. 

A fekvő napsugárszauna az infraszaunák legújabb generációja, amely rendkívül sokoldalú egészségjavító hatása miatt külföldön rendkívül rövid idő alatt a Wellness és Fitness mozgalom élvonalába került.

Az infravörös hősugárzás hullámhossz-tartománya rendkívül széles: 0,75 és 1.000 mikron között van. Minden olyan szaunát infraszaunának lehet nevezni, aminek a sugárzása ebbe a tartományba esik. A napsugárszauna hősugárzásának hullámhossz-tartománya viszont nagyon keskeny: 8 és 11 mikron között van. Ezért messze sokkal hatékonyabb, mint a szélesebb hullámhossz-tartományú működő infraszaunák. Azt lehet tehát mondani, hogy a napsugárszauna is infraszauna, de nem minden infraszuanát lehet napsugárszaunának nevezni.

A természetes napsugárzást – a káros UV komponens miatt – csak rövid ideig és csak meghatározott napszakokban élvezhetjük. A napsugárszauna jótékony hatásait viszont bármikor és jóformán korlátlan ideig élvezhetjük.

MIÉRT ANNYIRA KESKENY A NAPSUGÁRSZAUNA HULLÁMHOSSZ-TARTOMÁNYA?

A Nap hősugara a környezeti levegőt nem melegíti fel, de testünkbe behatol és felmelegíti azt. A tudományos kutatások szerint a Nap hősugárzása az emberi szervezetre akkor gyakorolja a legerősebb jótékony hatást, amikor nem a teljes tartományban sugároz, hanem az emberi test 70%-át kitevő víz saját sugárzása (9,4 mikron) közelében. Ezt a láthatatlan, szűk hullámhossz tartományt nevezik biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek.

A TITOK NYITJA A SUGÁRZÁS KÜLÖNLEGES HULLÁMHOSSZÁBAN KERESENDŐ

Azt a grafit-bázisú sugárzótestet, amely ezen a különleges hullámhosszon képes a sugárzást kibocsátani, néhány évvel ezelőtt amerikai kutatók fejlesztették ki és SOLOCARBON-nak nevezték el. Azóta is egyedül ez képes olyan sugárzást kibocsátani, amely megfelel a víz 9,4 mikronos saját sugárzásához. Nyilvánvaló, hogy legjobban ez a sugárzás hat sejtjeinkre.

Ennek a különleges sugárzásnak a hatására a szaunában először a testünkben lévő vízmolekulák, majd azok aktivizálása által sejtjeink is erősen rezgésbe jönnek. Ennek a vibrációnak a mozgási energiája szinte azonnal hővé alakul: testünk hőmérséklete emelkedni kezd. A rezgés által a víz-zárványok szétesnek, a bennük „betokosodott” toxinok felszabadulnak, ezért a napsugárszaunák méregtelenítő hatása akár sokszorosa a hagyományos szaunákénak.

A felmelegedett vér bekerül a vékonyabb, periférikus erekbe, hajszálerekbe is és kitágítja azokat. Kialakul egy belső láz és a méregtelenítés a belső szervekben, testünk legeldugottabb részein is nagyon hatékony lesz.

TOVÁBBI TITKOK: FIZIKAI, GEOMETRIAI ÉS ÉLETTANI MEGOLDÁSOK

A fekvő NAPSUGÁRSZAUNA A nagy hatékonyságú, szinte tökéletes SOLOCARBON™ sugárzót olyan geometriai testekbe – fél-hengerekbe – helyezték, amelyek a benne fekvő szaunázó számára a fizika törvényei szerint a legnagyobb hatékonyságot biztosítják: a sugárzás ugyanis annál mélyebbre tud hatolni, minél közelebb van a sugárzó a besugárzott testhez. Ez a behatolási mélység a távolság négyzetével gyengül.

A fekvő szaunában minden testrészünk a lehető legközelebb van a sugárforráshoz, hiszen a fél-hengerek teljes belső felülete kibocsátja a sugárzást. A szaunázó egy sugárzást visszaverő matracon, vagy még jobb esetben egy ugyanolyan hatékony sugárzást kibocsátó napsugár-matracon (SOLOPAD) fekszik. A fej felőli – a felső fél-hengert lezáró, de a fej kinn-tartását lehetővé tévő – textil anyag belülről szintén sugárzás-visszaverő réteggel van bevonva.

Élettanilag nyilvánvalóan sokkal előnyösebb a fekvő helyzetben történő szaunázás: jobb a vérkeringés, kisebb a szív és a gerinc megterhelése, jobban kitágulnak a hajszálerek, mindenütt jobb az oxigén ellátás. Az elernyedő izmokból, szövetekből könnyebben távoznak a káros lerakódások.

Hőfényképek bizonyítják, hogy ülő szaunákban nem lehet ilyen tökéletes hőeloszlást elérni: ott pl. a végtagok nem tudnak egyenletesen átmelegedni. A legmodernebb fekvő napsugárszaunában a talpunkat is éri a sugárzás: ennek olyan a hatása, mintha a méregtelenítést intenzív talpmasszázs fokozná. 

PÁRATLAN ELŐNYÖK A MEGERŐLTETŐ FIZIKAI GYAKORLATOKKAL SZEMBEN

Egy fitnesz klub reklámjából idézek: „Ha félórát futsz a futószalagon 8-8,5 km/órás sebesség mellett, kb. 330 kcal energiát használ el tested. Ha felgyorsítasz 9 km/órára, már 365 kcal-ra növekszik az energiafelhasználás. Sőt, ha a dőlésszöget 5 fokkal megemeled, akár 400 kcal-t is elégethetsz 30 perc alatt!

A napsugárszaunában kényelmesen fekve 30-35 perc alatt 800 kilokalóriát is el lehet égetni és egy-másfél liter verejtéket lehet veszíteni! (Az elveszített folyadékot vízivás révén könnyen vissza lehet nyerni, anélkül, hogy a felhasznált kalóriákat újra bevinnénk a szervezetbe – ezért annyira hatékony a készülék a testsúlycsökkentésben!)

A választási lehetőség tehát: 800 kcal kényelmesen fekve, vagy 400 kcal erőlködve és közben hosszabb távon az ízületeket és porckorongokat veszélyeztetve. 

A fekvő rendszerű napsugárszauna olyan jó erőnléti állapotot biztosít, mintha valaki folyamatosan megerőltető aerobik, vagy fitnesz gyakorlatokat végez vagy megerőltető sportot űz. A szakirodalmi adatok szerint számos betegség megelőzésére és tüneteinek kezelésére is alkalmas.

MILYEN EGYÉB ELŐNYEI VANNAK A NAPSUGÁRSZAUNA HASZNÁLATÁNAK A MEGERŐLTETŐ FIZIKAI GYAKORLATOKKAL SZEMBEN?

A szellemi és fizikai teljesítőképesség növelésén kívül a napsugárszauna használatának számos egyéb egészségjavító - betegségmegelőző – kozmetikai hatása is van. A nap mesterségesen előállított hősugarainak élettani hatásai a következők: 

Méregtelenítés   –   Testsúlycsökkentés   –   Bőrszépítés   –   Fájdalomcsökkentés  
Immunerősítés  –  Testi és lelki relaxáció  –   A vérkeringés javítása 
Vérnyomáscsökkentés   –   A stressz-tűrő képesség növekedése  
Az alvásigény csökkenése  –  Az immunrendszer erősítése
A vitalitás, életerő jelentős növekedése

A fenti élettani hatások miatt – amelyek mindegyikét nagyon sok hazai és külföldi referenciával, esettanulmánnyal tudjuk alátámasztani – a fekvő napsugárszaunát századunk legsokoldalúbb vitalitás-növelő (egészségvédő, betegség-megelőző) eszközének tartják. A készülékben kényelmesen fekve sokkal alacsonyabb hőmérsékleten 30 perc alatt többet verejtékezünk, mint a forró levegős szaunában 2,5-3 óra alatt. A készülék használói arról számolnak be, hogy minden fáradtságérzet, gyengeség, elesettségi állapot megszűnik. Úgy érzik, mintha rákapcsolták volna őket egy akkumulátor-töltőre és feltöltötték volna őket energiával.

A FEKVŐ NAPSUGÁRSZAUNA MEGALKOTÁSÁVAL TEHÁT LÉTREJÖTT

A MINDEN SZEMPONTBÓL LEGHATÉKONYABB SZAUNA-KONSTRUKCIÓ!

További információ: www.infraszauna.hu

További cikkek hasonló témában

Az immunrendszer erősítése

Szervezetünket folyamatosan érik támadások. Ahhoz, hogy testünk...

D-vitamin minden korosztálynak!

A D-vitamin hatásosságának vizsgálata robbanásszerűen megnőtt az...

Beszéljünk a laktóz intoleranciáról!

A tejmentes étrendet választóknak tökéletes alternatívát jelent a...

Villa Toscana

Kedves látogató! - A Villa Toscana 2011-ben nyitotta meg kapuit,...