Jelenlegi hely

Nyaralás babával

Nyaralás babával

Nyáron mindenkinek jár a pihenés, még a kisbabás családoknak is. Bár nem kis feladat az utazás megszervezése, az igények és a lehetőségek összehangolása, de ha jól sikerül, egész évben töltekezni lehet belőle.

Nyaralás babávalHa már eldöntöttük, hova utazunk, legyen az belföld vagy külföld, első lépésként alaposan tájékozódjunk a lehetőségekről. Esetleges balesetek kezelésére fontos tudni a helyi gyermekorvosi rendelő címét, az ügyelet elérhetőségét. A szállás kiválasztásánál ma már több bababarát hotel közül is választhatunk. Ha erre nincs mód, akkor is érdemes szállásfoglaláskor érdeklődni, hogy etetőszék, pelenkázási lehetőségek, játszótér/játszóház biztosítottak-e. Legyen lehetőség a baba tápszerét, ételeit megmelegíteni, a cumisüvegeket, cumikat, edényeket tisztán tartani, fertőtleníteni, a keveréshez, melegítéshez használt ivóvíz megbízhatóan tiszta.

A szálláshelyre délelőtt vagy kora délután érkezzünk, így a kicsinek estig lesz ideje felderítenie, megszoknia, lecseng benne a nagy izgalom – mi pedig nyugodtabb éjszakára számíthatunk. A környezetváltozást megkönnyítik az ismerős tárgyak is, a megszokott takaró, játékok, edények.

Az úti patika összeállításánál vegyük figyelembe egészségi állapotunkat, és azt is, hogy hova megyünk.

Javasolt magunkkal vinni:

- sebtapaszt
- fertőtlenítőszert
- lázcsillapítót
- lázmérőt
- orrcseppet
- orrszívót
- utazási hányinger elleni szert
- hasmenés elleni ill. bérfertőtlenítő szert
- székrekedés elleni szert
- kenőcsöt bőrgyulladásra, leégésre
- illóolajat tartalmazó rovar-, kullancs- ill. szúnyogriasztót
- esetleg vízfertőtlenítőt (Neomagnol tbl.)
- a rendszeresen szedett gyógyszereket

Megérkezés után tájékozódjunk a gyermekorvosi rendelő, patika, ügyeletek elérhetőségéről.

Nyaralás babávalHa kipróbáljuk a medencét, fokozatosan ismerkedjen a kicsi a vízzel. Először csak pár cseppet ejtsünk a bőrére, később már locsolgathatjuk. Egyik baba sem szereti, ha az arcát lespriccelik vagy ha egyből belelógatják a vízbe.

Ha napozunk - a baba fejecskéjét széles karimájú kalappal óvjuk az erős fénytől. Fontos a fényvédő krém, de erős napsütésben adjunk rá könnyű kisinget is. Ügyeljünk arra, hogy a kicsi ne legyen soha tűző napon.

Ha egész nap strandolunk, figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. A babákat nyugodtan megszoptathatjuk többször is, a tápszeres babáknak pedig sűrűn adjunk teát vagy vizet. (Tapogassuk meg a kutacsukat, ha kissé befelé ível, az a folyadékhiány jele.) A nagyobbacskákat pedig folyton kínálgassuk innivalóval, mert maguktól bizony soha ki nem jönnének a medencéből.

További cikkek hasonló témában

Tini terhesség

Napjainkban nagyon sok tini folytat partnerével szexuális...

A kézmosás – fertőtlenítés fontossága

Miért is fontos a rendszeres, megfelelő kézmosás és fertőtlenítés...

Együtt enni a babával

Mikortól lehet együtt enni a babával? – teszi fel sok anyuka a...