Jelenlegi hely

A LEGO® DUPLO®

A LEGO® DUPLO®

"Ne zavard a játékidőt!" címmel 21 napos kampányt indít a LEGO® DUPLO®, arra ösztönözve és bátorítva a szülőket, hogy vizsgálják meg, hogyan használják a közösségi médiát gyermekeik jelenlétében.

A játék döntő fontosságú minden gyermek fejlődésében, és a kisgyermekek számára a játék előnyei különösen akkor érvényesülnek, amikor a közös játékon keresztül kapcsolódhatnak szüleikhez. Hogy növelje a tudatosságot és segítse a szülőket abban, hogy rászánják a kellő időt és figyelmet, a LEGO® DUPLO® útjára indítja a 21 napos globális "Ne zavard a játékidőt!" kampányt. Átlagosan 21 napig tart megtörniegy szokást, így 21 napig a LEGO DUPLO csapata nem fog posztolni a közösségi médiában a "kisgyermekes játékidő" alatt, azaz reggel 5 és este 8 óra között.

A kampány célja, hogy ösztönözze a szülőket arra, hogy tegyék félre telefonjukat a játékra szánt időben, és inkább adják át magukat a minőségi közös játéknaka kicsikkel. Bár aközösségi média szerves részét képezi és kreatív inspirációja a modern családi életnek, nem meglepő, hogy mind a szülők, mind a kutatók a digitális függőségben látják a szülők és a kisgyermekek közösen eltöltött minőségi játékidejének akadályát.

"Míg mindannyian a mobiltelefonunkon lógunk, gondolnunk kellene arra, hogy kikapcsoljuk, amikor kapcsolatot teremtünk a kisgyerekeinkkel. A gyerekek annyi mindent tőlünk tanulnak - ne akarjukellehetetleníteni ezt! Vegyük a nyelvtanulást. Ez a folyamat nem történik meg vákuumban; az óvodai gondozók a gyerekekkel arról beszélgetnek, ami érdekli őket, így segítve őket új szavak és új kifejezésmódok megismerésében. Kutatásaink azt mutatják, hogy a szülő és gyermek között zajló beszélgetést megszakító mobiltelefon-használat megzavarja a gyermeket a szavak tanulásában. Adj magadnak és gyermekednek egy kis szünetet! Tedd el a játékidő alatt! "- javasolja Roberta Golinkoff, PhD: professzor, Tanárképző Intézet, Delaware-i Egyetem.

Kutatásaink azt mutatják, hogy napjainkban a szülők tisztában vannak vele, milyen fontos szerepük van abban, hogygyermekük boldogan nőjön fel, kiegyensúlyozottan és jól felkészítve a jövőre. Ugyanakkor sokan aggódnak, hogy nem töltenek elég időt kisgyermekükkel. A LEGO DUPLO arra ösztönzi a szülőket, hogy az apró pillanatokat emlékezetes pillanatokká varázsolják. A tartalmas közös játéknak nem kell nagy programnak lennie.

"Tudjuk, hogy a szülők manapság sokkal inkább szenvednek időhiányban, mint korábban bármikor, egyensúlyoznak a karrierjük, azénidejük és a szülői szerepük között. Sokan éreznek bűntudatot azért, mert nem töltenek annyi időt a kicsikkel, mint szeretnének. Reméljük, hogy a "Ne zavard a játékidőt!" kampánnyal megerősítjük a szülőket abban, hogy nem az számít, hogy mennyi időt töltenek a gyermekükkel, hanem a játék közben megélt tartalmas pillanatok az igazán fontosak. A kampány célja, hogy inspirálja a szülőket és felhívja a figyelmüketarra, hogy vegyék komolyan a játékkal töltött időt."- mondta Steffen Jensen, a LEGO Csoport seniormarketingigazgatója.

 

Kapcsolat a játékon keresztül

A játék nem csak a legtermészetesebb módja a gyerekek tanulásának, de alapvető szerepet tölt be jövőbeni fejlődésükben az életük során. Ezért nemcsak joga van hozzáminden gyermeknek*, de alapvető szükségletük is a játék. A játék serkenti az emberi agyat, segíti fizikai és érzelmi fejlődését, valamint olyan kritikus 21. századi készségek kialakulását, mint a problémamegoldó képesség, az együttműködési készség, a kreativitás és a kommunikáció.

A legfiatalabb gyermekek számára a felnőttekkel eltöltött játékidő kulcsfontosságúképességeik kibontakoztatásában. A kisgyermekek agya 700-1000 neuront képes aktiválni másodpercenként, amelyek ezt követően több ezer másik neuronhoz kapcsolódnak. A játék segít aktiválni ezeket a neuronokat, és ezek a kapcsolatok lesznek az építőkövei a jövőjüknek, kihatva az egészségükre, érzelmi jólétükre és tanulási képességükre.**.

"Az embereknek emberekre van szükségük. A tanulás alapja a felnőttek és a gyermekek közötti kapcsolat. Bármi, ami megzavarja ennek a kommunikációnak a természetes áramlását, megzavarja a gyermekek tanulási folyamatát.

Miközben hajlamosak vagyunk arra koncentrálni, hogy a gyermekek képernyő előtt töltött ideje megfosztja őket a fontosbeszélgetésektől,a felnőttekre is fókuszálnunk kell. Minden egyes alkalommal, amikor kézbe vesszük a mobilunkat egy, a gyermekünkkel folytatott beszélgetés közben – minden alkalommal, amikor rápillantunk az új üzenetek miatt, és minden alkalommal, amikor a jól ismert pittyegést követően ellenőrizzük az e-mailjeinket, megtörjük az értékes pillanatok megélését gyermekünkben.Kutatásunk azt mutatja, hogy abban a megtört pillanatban, a beszélgetés elvész, és gyermekeink kevesebbet tanulnak. "- mondtaKathyHirsh-PasekPhD, a Temple Egyetem Pszichológia tanszékének pszichológia professzora és a Brookings Intézet vezetője.

Csatlakozz a mókához, és fogadd el a kihívást! Oszd meg a kihíváshoz kapcsolódó gondolataid és kreatív ötleteid a közösségi médiában, és használd a #donotdisturbplaytimehashtaget. Csak ne feledd, hogy ezt a játékidőn kívül tedd!

LEGO DUPLO tények

-        A LEGO® DUPLO® olyan játékrendszer, amelyet kifejezetten az 1½ és 5 év közötti gyermekek számára fejlesztettek ki

-        A LEGO® DUPLO® kockák kétszer akkorák, mint a klasszikus LEGO® kockák, tökéletesek az apró kezeknek és a növekvő képzelőerőnek

-        A LEGO® DUPLO® építőelemek ugyanazon a rendszeren alapulnak, mint a klasszikus LEGO elemek, biztosítva a végtelen kreativitást és képzelőerőt

-        Az első LEGO® DUPLO® készlet 1949-ben jelent meg

-        2018-ban 56 darab LEGO® DUPLO® készlet elérhető

-        A "Ne zavard a játékidőt!" kampány február 26. és március 18. között zajlik, és a LEGO® DUPLO® tartalmakra és csatornákra korlátozódik reggel 5 és este 8 óra között. Ezen időintervallumon kívül a LEGO DUPLO továbbra is szórakoztató, inspirációs játéktippeketkínál, valamint megosztjavalóscsaládok és gyermekpszichológus szakértők gondolatait.

 

További cikkek hasonló témában

Hogyan nyerjünk választást és legyünk népszerűek?   

Modern hatalmi machinációk egy új magyar társasjátékban –...

Az őssejt, mint lehetőség

Az összes média ontja magából a legkülönfélébb információkat az...

Az éltető köldökzsinór

A köldökzsinór a várandósság 6. hetére alakul ki, és a baba...