Jelenlegi hely

Cikkek

Idén karácsonykor mindenki nyugodjon le a...

Idén karácsonykor mindenki nyugodjon le a...

 

Mit szólnál ahhoz, ha ez az ünnep nem a rohanásról és idegeskedésről szólna, hanem az önfeledt családi pillanatokról és hangulatos közös élményekről? Ha Te is átrohanod a decembert, de legbelül egy tartalmas, nyugis karácsonyra vágysz, akkor – egyrészt: nem vagy egyedül, másrészt – van segítség: az ittaszezon.com és a Kacatmentes Otthon segítségével nem csak a karácsonyi menütervezést, de az adventi készülődést is stresszmentesebbé teheted.

Azt gondolod, hogy mindent megteszel környezeted védelméért?

Azt gondolod, hogy mindent megteszel környezeted védelméért? És mégis palackos vizet iszol?

Azt, hogy kinek mit jelent környezete védelme, leginkább mindennapi tevékenysége árulja el. Sokan nem is gondolnak bele, hogy a csomagolt termékekkel, így a palackos ásványvíz megvásárlásával milyen szinten terhelik környezetüket. És akkor még nem is számolták ki, hogy a pénztárcájuk mennyivel rosszabbul jár!

Minden évszakban figyelj a folyadékbevitelre!

Minden évszakban figyelj a folyadékbevitelre!

Nyáron sokat hallunk a folyadékpótlás fontosságáról, hiszen a rekkenő hőségben gyorsabban felborulhat szervezetünk vízháztartása. A hideg idő beköszöntével azonban sokan megfeledkeznek a megfelelő mennyiségű folyadék, elsősorban víz beviteléről. Nem árt hangsúlyozni, hogy nemcsak a hőmérséklet-változás miatt csökkenthet a szomjúságérzetünk, de az életkor előrehaladtával is egyre kevésbé jelez a szervezetünk, ha folyadékpótlásra van szüksége. Az októberben lezajlott  Aqua Challenge kihívás is arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfelelő táplálkozásnak a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is elengedhetetlen része.

Mennyi a szükséges napi vitamin- és ásványianyag-bevitel?

Mennyi a szükséges napi vitamin- és ásványianyag-bevitel?

Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre. Gyümölcsöket, zöldségeket inkább nyáron eszünk nagyobb mennyiségben, pedig a hideg időszakban is bőségesen kellene belőlük fogyasztanunk, mikor a megfázás és az influenza is gyakoribb.

Szemvédelem "belső napszemüveggel"

Szemvédelem "belső napszemüveggel"

Tudtad, hogy a túl erős napsugárzás olyan károkat okoz a szemben, amely később szerepet játszhat a szürkehályog kialakulásában?

Oldalak