Jelenlegi hely

Cikkek

Az életpályát is meghatározhatja, mivel játszik a gyerek

Az életpályát is meghatározhatja, mivel játszik a gyerek


Hatalmas generációs szakadék van a szülők és a gyerekek között, ami napról napra mélyül, miközben a kicsik a digitális világ dzsungelében annak farkastörvényei szerint nevelkednek, erről beszélt Tóth Dániel, a Pszichológus Pasi az Üzlet & Utazás legújabb epizódjában. A szakember szerint a szülőknek ha nem is kellj lekövetniük heti szinten is a technológiai újdonságokat, muszály követniük csemetéik online életét másként a gyermekeik egy útvesztőben találják magukat, ahol nem számíthatnak senkire, és ők maguk is elvadulnak. Mint mondta, a közösségi média a belső értékeinket kiüresíti, és számos veszély is leselkedik ezeken a platformokon a fiatalabbakra.

Workplace - itt a helyed! Közösségi irodateret nyitott a Westend

Workplace - itt a helyed! Közösségi irodateret nyitott a Westend

 

A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként nyitott ingyenes közösségi irodateret Budapest kedvenc plázája, a Westend február 25-én. Az ötlet az éttermek zárvatartása miatt felszabadult terek biztonságos hasznosítását szem előtt tartva született. A Westend Workplace mindenkit vár, aki távmunkára kényszerült, de hiányolja a munkavégzés közösségi élményét, és néhány órára kiszabadulna a négy fal közül.

Egy különleges vállalkozás: ahol a hasznot adományban mérik

Egy különleges vállalkozás: ahol a hasznot adományban mérik

 

A túlkeresletből nem profitot csinálnak, hanem nonprofit módon osztják meg a tudást más háztáji gazdálkodókkal országszerte

200 jelentkezőből 6 új elkötelezett gazda a csapatban

12 tipp, hogy idén sikerüljön az életmódváltás

12 tipp, hogy idén sikerüljön az életmódváltás

Ezekben a hetekben sokan szembesülünk azzal, hogy az újévi életmódváltással kapcsolatos fogadalmaink nem éppen a tervek szerint alakulnak. Talán a januári lelkesedésből mostanra már nem maradt semmi és egyre gyakrabban nyitogatjuk esténként a hűtőszekrény ajtaját, kimaradnak a Zoomos edzések, újra beindult a munka, sok a stressz és azt gondoljuk, hogy bárcsak el se kezdtük volna. Van azonban egy jó hírünk: még semmi sincs veszve. Összegyűjtöttünk egy tucat hasznos tippet, amik segíthetnek, hogy idén mégis sikerüljön az életmódváltás.

Készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag

Kényeztető fürdő: készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag

Érdemes kipróbálni néhány házilag készíthető fürdőkozmetikumot, mert ezek amellett, hogy jót tesznek a bőrnek, illatukkal nyugtatnak is, és amíg elkészítjük ezeket ráhangolódhatunk a pihentető fürdőre…

Mit hozott ez az évtized a genetikában?

Mit hozott ez az évtized a genetikában?

 

 

A genetikai tudományok gyors fejlődése új korszakot nyitott az orvostudomány számos területén. Ma már nemcsak a molekuláris diagnosztikai szűrővizsgálatok segítenek abban, hogy kezeljük vagy korai stádiumban felismerjük a genetikai eredetű betegségeket, hanem egyre pontosabban és egyedileg meg lehet határozni azok kockázatát is. Az emberi genom ismeretén alapuló orvoslással megvalósulhat a személyre szabott medicina. Most, a 21. század harmadik évtizedének küszöbén érdemes összefoglalni, milyen vizsgálatok elérhetők és állnak rendelkezésünkre.

 

3 hatékony anyag, amivel feszesebbé és fiatalosabbá teheted az arcbőröd

3 hatékony anyag, amivel feszesebbé és fiatalosabbá teheted az arcbőröd

A bőr 25 éves kortól szép lassan veszít a feszességéből és rugalmasságából. Ez sajnos egy teljesen természetes folyamat, mivel csökken a szervezet kollagén termelése. Mit lehet tenni, hogy ezt a negatív folyamatot lassítsuk vagy átmenetileg megállítsuk?

17 + 5  bevált trükk: Így süss tökéletes karácsonyi süteményt

17 + 5  bevált trükk: Így süss tökéletes karácsonyi süteményt

Közeledik a karácsony és ezzel együtt a nagy sütés-főzések ideje is.  A karácsonyi menüsor még csak-csak összeáll, de valljuk be, hogy a sütéssel sokan hadilábon állunk. A szerencséseknek kéznél van egy nagyi - mert mint tudjuk, süteménykészítésben a nagymamák verhetetlenek! De nagyszülői-szülői segítség híján sokunknak tört már bele a bicskája a karácsonyi süteményekbe.

Van kiút a depresszióból?

Van kiút a depresszióból?

A depresszió 300 millió embert1 érint világszerte, és ez a szám folyamatosan növekszik. A major depresszió egyfajta civilizációs betegség, mely az életkörülmények változása, a folyamatosan érkező információáradat, a sok inger és stressz hatására egyre gyakrabban alakul ki. Az elmúlt 25-30 évben mintegy 50%-kal nőtt a betegség gyakorisága2, és míg korábban inkább az 50 év felettiek esetében beszélhettünk kiugró számokról, addig napjainkban egyre több a fiatal, 15-25 év közötti beteg.

7+1 hatékony trükk: infrafűtéssel a kedvezőbb rezsiért 

7+1 hatékony trükk: infrafűtéssel a kedvezőbb rezsiért 

Minden hónapban, kezünkben a számlával, azon gondolkodunk, hogyan csökkenthetnénk azt az összeget, amit arra költünk, hogy elég melegnek érezzük az otthonunkat a hideg hónapokban. Sokan azt gondolják, hogy az elektromos fűtés drága. Pedig ez egy idejétmúlt információ, ráadásul egyszerűen és olcsón akár kész lakásban, vagy házban is használhatunk olyan elektromos fűtést, ami kíméli a pénztárcánkat! 

Oldalak